söndag 2 mars 2008

Film : There Will Be Blood.

Lika välskriven historia som den är berättad där Daniel Day-Lewis spelar rollen som oljebaronen Daniel Plainview som tillhörde en av de första och största oljebaronerna i Amerikas historia.Hur denne Daniel redan på ett tidigt stadium insåg rikedomarna i denna svarta vätska som trängde upp ur marken och sedermera omsatte oljan till kapital och ofantliga rikedomar.

Men vägen dit var inte alltid lätt när Daniel hela tiden fick se upp för penninghungriga individer som inte drog sig för något när de väl fick upp vittringen på Daniels förmögenhet där bla en påstådd broder till denne Daniel dök upp i vinstintresse och en präst helt utan skrupler använde sin religion i eget syfte för att bringa välstånd bland en många gånger fattig befolkning som lätt lyssnade på herrens vällsignade ord.

Att sedan Daniel intog en hård attityd för att främja sina intressen i denna benhårda bransch som det med tiden blev där inga regler var för heliga att brytas fick även hans fosterson bittert erfara när denne ville bryta sig fri i vuxen ålder och starta sin egen oljeindustri.
Bra historia om en svunnen tid med denna svarta olja som livnärt mänskligheten fram till dags datum och en bra tid till förmodligen.

There Will Be Blood Torrent

There Will Be Blood Torrent

There Will Be Blood YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


There Will Be Blood IMDB

There Will Be Blood Wikipedia

There Will Be Blood Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar