lördag 9 februari 2008

Film : Little Big Man (1970).

Ett mästerverk i äventyrs och humor genren som aldrig lär gå ur filmhistorien är väl Little Big Man Med Dustin Hoffman som Jack Crabb.I filmens början får vi se Jack sitta på ett hem mycket,mycket gammal i väntan på att bli intervjuad av en journalist om sitt långa äventyrs rika liv.När så Jack börjar berätta om Sitting Bull,General Custer mm så tror ju denna journalist att Jack drar honom på en vals varpå Jack ilsknar till rejält och ber denne journalist att sätta sig ner en gång för alla och ta del av en historia och ett äventyr som är få förunnat att få vara med om.

Eller vad sägs om mötet med denne General Custer i slaget vid Little Big Horn i en historia där Jack även gifte sig med en Svenska vid namn Inga på denna Amerikanska prärie och han med att bli både tillfångatagen och adopterad av en Indianstam där han träffade udda indianer som bak och fram indianen som red baklänges,pratade baklänges och först badade och sedan rullade sig i dynga när han skulle göra sig ren.Jack han även med att vara en ökänd revolverman och mötte diverse historisk kända revolvermän som inte var direkt som vi är vana vid att få höra.

En sällsam,suverän och rolig film med Dustin Hoffman med andra ord som fortfarande är klart sevärd för sin berättare teknik filmen igenom med Jack Crabbs röst som det mästerverk det nu är.

Little Big Man Torrent

Little Big Man YouTube Scen bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Little Big Man IMDB

Little Big Man Wikipedia

Little Big Man Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Ferris Bueller's Day Off (1986).

En klassiker som fortfarande är lika rolig att titta på då Ferris kör med samma gamla knep som ibland funkade riktigt bra ... ibland som sagt.Matthew Broderick/Ferris Bueller bestämmer sig för att det är dags för en ledig dag från den stressiga skolmiljön och stannar såvida hemma med en fejkad sjukdom.Nu är ju allt inte så lätt om du trodde detta med en nitisk syster vid namn Jennifer Gray/Jeanie Bueller som har bestämt att Ferris ska sättas dit en gång för alla för sina ständiga bedrägerier i denna familj och en tokig rektor som inte drar sig för att göra inbrott hos Ferris för att bevisa att han skolkar.

Nåja,nu har ju inte Ferris tänkt fördriva denna fritid på egen hand utan blandar ju även in sin lätt psykopatiske kompis Alan Ruck/Cameron Frye vars pappa dessutom har en otroligt vacker Ferrari 250 GT California Spyder parkerad som rent prydnadsföremål i sitt hus.Gissa vilka som kommer att lufta denna Ferrari,och totalskrota.Precis,Ferris med en ångestfylld Cameron i passageraresätet där även flickvännen Mia Sara/Sloane Peterson naturligtvis ska med under denna dag.

Helskön film med bra musik som gick in i filmhistorien med en lättsam filosofi om framtiden sett ur en mer ungdomlig synvinkel.Hmmm,konstigt.Har lämnat ungdomen men tycker fortfarande jag beter mig som sådan alltför ofta.Måste väl ha missat något i livet elller skulle jag aldrig sett Ferris Bueller's Day Off 1986 ha ha ... Strunt samma som Ferris möjligtvis skulle sagt.

Ferris Bueller's Day Off Torrent

Ferris Bueller's Day Off YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Ferris Bueller's Day Off IMDB

Ferris Bueller's Day Off Wikipedia

Ferris Bueller's Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

fredag 8 februari 2008

Film : Mr Brooks.

Kevin Costner/Mr.Earl Brooks har en hobby.En ganska ovanlig hobby för att han gillar att döda folk i rent intresse.Mr.Earl Brooks har dödat många människor men hans tur håller på att vända när ett vittne,Dane Cook/Mr Smith som filmat ett av dessa mord genom fönstret i en skyskrapa vill vara med på dessa bisarra mord.

Nu är det ju bara så att Mr.Earl Brooks i sin tur inte gillar någon form av praktiserande mördare och börjar ett avancerat dubbelspel där allt inte är vad det verkar att vara när bägge parter tror att de har ett övertag gentemot varandra samt lag och ordning i hälarna.Man skulle ju kunna tro att detta var nog men då även dottern i Mr.Earl Brooks familj har oanade talanger så faller ju inte äpplet alltför långt från trädet i denna historia.

Mr Brooks Torrent

Mr Brooks YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Mr Brooks IMDB

Mr Brooks Wikipedia

Mr Brooks Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Signs (2002).

När Mel Gibson/Pastor Graham Hess fru avlider tragiskt i en bilolycka där hon blir fastnaglad vid ett träd och Graham ser livet fly bort från sin fru tappar han all tro på religionen och bannlyser allt prat om Gud i sitt hem.Brodern till Graham Joaquin Phoenix/Merrill Hess flyttar så in hos Graham för att hjälpa till med barnen och här kunde också historien varit slut om det inte varit för att det börjar hända en del egendomliga saker ute i majsfältet på Grahams gård.Hundarna bär sig egendomligt åt till en början och barnen observerar även något som man skulle kunna tro var Aliens.Graham gör så egna observationer om detta majsfält som visar sig ha perfekt cirkelformade formationer och tror först att det är de lokala busarna i området som spelar dom ett spratt.

Men när så även TV och resten av media börjar rapportera om diverse UFO observationer världen runt inser Graham och brodern att deras gård är utsatt för en attack av dessa Aliens i sin tur och gör allt för att beskydda barnen från denna invasion.En del roliga incidenter i filmen var bla när Graham kommer in i ett rum där barnen och brodern sitter på sängen med en bok om Aliens och ser att dessa tre har huvudena inklädda i folie för att dessa Aliens inte ska kunna läsa av deras tankeverksamhet ha ha ... Eller dotterns egendomliga förmåga att ta ett nytt glas med vatten i tid och otid då denna lilla dotter i sin tur skyller på att hon inte kan dricka gammalt förorenat vatten.

Lite humor inblandat med allt allvar med andra ord.Att sedan dessa Aliens inte kunde ta sig igenom en låst källardörr får man väl se som en smärre feltolkning av dessa Aliens som ju nu lyckats transportera sig genom universum för att i sin tur bli stoppade av denna dörr.
Som helhet är filmen väl godkänd och att huvudrollerna intas av två bra skådisar som Mel Gibson och Joaquin Phoenix gör ju inte saken sämre i en något annorlunda tolkning av en Alien invasion.

Signs Torrent

Signs Torrent

Signs YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Signs IMDB

Signs Wikipedia

Signs Hemsida Hänger webbsidan sig så prova med att ladda om den.

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Only The Lonely (1991).

(Uppdaterad 2/2 - 2011).

En given skådis på himlen bokstavligt talat eftersom John Candy gick ur tiden 1994 i alltför unga år med en mängd bra och roliga komedier bakom sig.Detta var John Candys thema i livet när han slutligen avled av en hjärtattack mycket pga sin övervikt och inte som många av dagens stjärnor med kroppen full av droger.

Only The Lonely är en av dessa som är filmad som komedi/drama men dels med en seriös ton i det som vi förmodligen alla letar efter någon gång i livet,kärleken.Överbeskyddad men i fullt vuxen ålder söker polisen John Candy/Danny Muldoon efter kärleken,(bortsett från sin mammas då som vägrar att släppa taget om sin son och som han är mer än lovligt trött på ha ha) och träffar denna kärlek i Ally Sheedy/Theresa Luna som bedriver en liten begravningsfirma på orten.Eftersom Danny inte är så bevandrad i kärlekens alla regler så uppstår ju också diverse komplikationer med denna kärlek som så oftast brukar äga rum i John Candys filmer med allt vad det nu vill säga.

En helt klart lysande komedi på ett icke komplicerat vis med andra ord som de flesta borde gilla med någon form av humor i sinnet och med glimten i ögat.Bortsett från Only The Lonely så är ju John Candys övriga filmer som t ex Uncle Buck och Cool Runnings för att inte förglömma Planes,Trains and Automobiles - Raka Spåret Till Chicago med flera klart lysande filmer.
Vila i fortsatt frid John Candy om du nu inte fortsatte att ställa till kaos i himlen. :)

Only The Lonely - Torrentz

Discshop.se

Only The Lonely - Trailer.
Image Hosted by ImageShack.us


Only The Lonely - IMDB

Only The Lonely - Wikipedia

Om Filmen / Tv Serien eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ New Torrents

Film : Southern Comfort (1981).

En klassiker som tål att ses mer än en gång är Southern Comfort där ett gäng hemvärnssoldater i Lousianas träskmarker är på väg hem men inför den sista manövern så bestämmer de sig för att ta en genväg och spara en massa tid.Man börjar med att låna några av de inne boendes kanoter i dessa sumpmarker vilket visar sig bli ödesdigert då man öppnar eld med lös ammunition på rent skämt vilket dessa invånare inte ser med blida ögon på.

Inte nog med att man nu gjort sig till fiende med denna lokalbefolkning utan man är även helt vilse och dessutom stora ovänner om vad som ska göras för att ställa allt till rätta.
Tragedin är därför ett faktum för dessa soldater när de nu är ett jagat byte som faller en efter en där de mest hiskeliga fällor används i dessa sumpmarker i en militärövning som övergått till rena dödskampen.

Southern Comfort Torrent

Southern Comfort YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Southern Comfort IMDB

Southern Comfort Wikipedia

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Jeepers Creepers.

Jeepers Creepers 2001.

Syskonen Justin Long/Darry och Gina Philips/Trish är på väg hem från college för en långhelg när en gammal pickup med ett något lika skrämmande utseende som egendomligt uppträdande dyker upp på vägen för att försvinna lika fort med vrålande signalhorn.
När syskonen Darry och Trish så har lyckats lugna ner nerverna något så får de återigen se denna pickup parkerad inne på en ödetomt där det ser ut som om chauffören dumpar ett lik i ett stort avloppsrör.

Lika rädda som nyfikna bestämmer de sig för att verkligen ta reda på vad det egentligen är som händer och möter något som dels påminner om en gigantisk fladdermus och en varelse direkt från helvetet.När de nu har fått denna ondska i sin tur att uppmärksamma dom följer en lång jakt där både civila och patrullerande poliser längs vägen får sätta livet till på de mest bisarra vis.

För detta monster vid namn Creeper vaknar bara upp någon enstaka gång mellan varje århundrade och dödar då så många människor det kan ta livet av under en kort period för att sedan livnära sig på dessa organ under sin fortsatta dvala.Creeper är så gott som omöjlig att stoppa även om detta monster blir av med samtliga kroppsdelar i denna jakt då de växer ut på nytt.Så det är slutligen upp till Darry och Trish att hitta lösningen om de nu lyckas överleva detta slaktande på allt och alla.

Jeepers Creepers I och II Torrent

Jeepers Creepers YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Jeepers Creepers 2001 IMDB

Jeepers Creepers 2001 Wikipedia

Jeepers Creepers 2001 Hemsida

Discshop.se

Jeepers Creepers II 2003.

Creeper linkade uppenbart hem från version ett och är nu tillbaka för att terrorisera sin omgivning på nytt där han bla hinner sätta i sig en hel del ungdomar och lagledare på väg hem med buss från en rugby match.Ännu en gång har Creeper ett visst övertag bortsett från några farmare som blev av med sin yngste familjemedlem som denna Creeper tog livet av.

Med en specialbyggd bil tar så farmarna upp jakten på Creeper innan detta monster hunnit sätta i sig samtliga i omgivningen som föda och reservdelar till sin fortsatta dvala där blod och kroppsdelar separeras i en frenetisk hastighet.Inte alltför ofta som uppföljare är värt tiden men här är förmodligen ett av dessa undantag.

Jeepers Creepers I och II Torrent

Jeepers Creepers II YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Jeepers Creepers II 2003 IMDB

Jeepers Creepers II 2003 Wikipedia

Jeepers Creepers II 2003 Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag 7 februari 2008

Film : 28 Days Later vs 28 Weeks Later.

(28 Days Later vs 28 Weeks Later Uppdaterad 15/7 - 2009).

Att jämföra uppföljare till filmer är sällan ärligt eller lätt men i
28 Weeks Later har ju viruset dröjt sig kvar sedan originalet
28 Days Later och Cillian Murphy/Jim är lite tragiskt utbytt mot Robert Carlyle/Don och hans två barn Imogen Pots/Tamy och Mackintosh Muggleton/Andy där dessa två barn sedan tröttnar på de militärt övervakade områdena i ett avstängt London för att skydda dessa Engelska medborgare som nu börjat återvända efter 28 veckor.Tammy och Andy ger sig iväg olovligen ut i de icke övervakade delarna och har snart hittat sin mor som fortfarande gömmer sig i deras hus.

Denna mor tas då tillbaka av myndigheterna vilket visar sig vara förödande för allt och alla då hon själv är immun mot viruset men en enorm smittbärare som snart omvandlat denna neutrala smittfria zon till ett rent helvete med nya infekterade människor och en panikslagen militär som till slut skjuter på allt som rör sig.Flykten är därmed ett faktum från detta område där det gäller att ta sig fram minut för minut och en morgondag ser ut som en avlägsen dröm.Gillade 28 Days Later och tycker även att 28 Weeks Later fyller sin funktion mer än väl även om jag som sagt saknar Cillian Murphys utmärkta skådespeleri.Frågan är ju bara nu om det även blir en
28 Months Later !?.

28 Days Later - Torrentz

28 Weeks Later - Torrentz

Discshop.se

Megastore.se

28 Weeks Later Trailer YouTube.
Image Hosted by ImageShack.us


28 Weeks Later - IMDB

28 Weeks Later - Wikipedia

28 Weeks Later - Hemsida

Om Filmen eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ btdig.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Haunting (1999).

Rysare i gammal klassisk stil med övergivna stora slott/herrgårdar är ju något som inte varit alltför vanligt de senaste åren.Rätt så konstigt egentligen då detta ju borde vara den rätta hemmiljön för dessa äventyr.The Haunting är däremot en av de få och bättre av dessa gjord 1999 där handlingen utspelar sig på ett stort gammalt slott.The Hill House är ett sådant slott som är obebott sedan många år och en gång byggt av en förmögen textilfabrikör som hade en stor kärlek till barn.En många gånger för stor kärlek till dessa barn som en efter en försvann i detta slott där även fabrikörens fruar avled på egendomliga vis.

Nu i modern tid så visar det sig att det fortfarande råder en dyster och mörk stämning i detta slott där många glömda själar fortfarande vill ha ett sista slutligt ord om vad som en gång hände.Det är här Liam Neeson/Dr David Marrow kommer in i bilden när han under en påstådd sömnstudie på detta slott med försökspersoner som bla Lily Taylor/Eleanor och Catherine Zeta Jones/Theo tillsammans med den obotlige humoristen Owen Wilson/Luke stöter på det som de aldrig ens skulle våga drömma om i sina värsta mardrömmar.

Ren ondska från en svunnen tid som gör allt för att tysta dessa deltagare från att lämna detta slott när de till slut kommer för nära sanningen om dessa mörka gärningar som en gång utspelades på denna plats.Helt klart sevärd om man är ute efter bra underhållning i rysare genren där den psykologiska effekten är påtaglig.

The Haunting Torrent

The Haunting YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Haunting IMDB

The Haunting Wikipedia

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

onsdag 6 februari 2008

Film : Into The Wild (2007).

Into The Wild är en modern flower power och hitta sig själv film och har en verklighetsbakgrund när Emile Hirsch/Christopher McCandless efter att ha gått ur College lämnar vårt moderna samhälle,bränner sina pengar och dumpar sin bil i ett försök att bli ett med den stora vildmarken uppe i Alaska när han tycker att dagens stressiga tillvaro har gått för långt.Jag kan förvisso köpa detta koncept till viss del men att såra och förneka normala mänskliga känslor med alla dessa personer Christopher stötte på under sin resa var nog att hårdra det hela lite väl mycket mellan varven.

En rolig incident var däremot när Christopher träffade en tjej från Köpenhamn/Danmark mitt ute i ödemarken och denna tjej bara malde på i Danska språket till en förvånad Christophers min ha ha … Att sedan som i filmen lägga en stor skuld på föräldrarnas stressiga äktenskap berättat genom systern,Jena Malone/Carine McCandless är ju också en egendomlig variant då vi många gånger gör som vi gör pga att vi är som vi är oberoende av uppväxt eller ej.Hursomhelst så slutade ju denna resa efter den ultimata friheten för Christopher sorgligt beroende på hur man nu ser livet även om han stötte på en del udda och roliga människoöden under sin resas gång.

Vi gör väl alla tokiga saker mellan varven skulle jag förmoda men det är nog tur att alla inte väljer Christopher väg då livet är långt mycket mer än så här som det nu skildras i filmen.Tycker man om vildmarken och tragiska letanden i jakten på moder naturs sanning så är den ju värt ett försök annars är det nog bäst att stå över.
Men som sagt,allt är en tolkningsfråga ur tittarens eget perspektiv.

Its all about the short moments in life.You just have to grab them when they appear or they might be lost forever.That choice is yours and yours only in the end.

Into The Wild Torrent

Into The Wild Torrent

Into The Wild YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Into The Wild IMDB

Into The Wild Wikipedia

Into The Wild Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Final Fantasy – The Spirits Within.

Ett digitalt underverk när den kom som av någon anledning blev hånad och förlöjligad av ett flertal.Nu var ju inte alla så hårda i sina omdömen när det fortfarande är en bra film om man är det minsta SF intresserad.I denna Final Fantasy version tar man itu med en hotad Jord som intas av spöken från en annan värld som är ute efter ren hämnd för att vi utplånade deras hemvärld.Vidare så består allt levande av en själ och det gäller att hitta rätt bland alla dessa i allt från människor,djur och växter för att kunna rädda (Gaja) Jordens själ som nu håller på att intas av dessa utomjordiska spöken.

Samtidigt måste forskare som Ming-Na/Dr Aki Ross med andra tvingas slåss mot militäriska ideer framförda av James Woods/General Hein.Att mänskligheten sedan har blivit tvungen att stänga in sig i stora konstgjorda skyddsbarriärer över en del städer på denna Jord gör ju inte precis det lättare med att hitta dessa själar som kan rädda mänskligheten.

Final Fantasy - The Spirits Within Torrent

Final Fantasy - The Spirits Within Torrent

Final Fantasy – The Spirits Within YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Final Fantasy - The Spirits Within IMDB

Final Fantasy - The Spirits Within Wikipedia

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Exorcism Of Emily Rose.

Om Emily Rose spelad av Jennifer Carpenter var besatt eller bara utsatt för en slipad och väl genomförd kyrklig action lär väl bara Gud veta men att Emily led alla helvetes kval på sin resa drogad och vad man påstod besatt under denna tid fram till sin död är väl ställt utom alla tvivel.Tom Wilkinson/Prästen Moore blev också hårt pressad av media och rättsväsende när han intygade till Emilys fördel och sitt eget försvar att Emily mycket riktigt var besatt av ett väsen från en ondskefull plats där vi i vår moderna och upplysta värld fortfarande ibland har svårt att riktigt förstå oss på dessa händelser.

Att sedan inblandade vittnen till hela denna historia hade en egendomlig tendens att dö på de mest konstiga vis ställde ju naturligtvis ytterligare frågor om det finns sådant som vi fortfarande ska ta i aktning och värdera för den rena ondska det verkligen är i en tid som ibland tror att allt som inte existerar i laglig mening är hokus pokus när denna film är ännu ett exempel baserad på en sann historia i ämnet.

The Exorcism Of Emily Rose Torrent

The Exorcism Of Emily Rose Torrent

The Exorcism Of Emily Rose YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Exorcism of Emily Rose IMDB

The Exorcism of Emily Rose Wikipedia

The Exorcism of Emily Rose Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

tisdag 5 februari 2008

Film : The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007).

(Uppdaterad 25/2 - 2011).

När sluttexterna till The Assassination of Jesse James rullar fram på skärmen så satt jag dels förstummad och dels tagen av denna historia långt borta från de vanliga klicheartade western filmerna och dess hjältar och skurkar som man någonsin kan komma.Från första filmrutan till den sista får vi ta del av Andrew Dominiks minutiöst kontrollerade version av Brad Pitt/Jesse James liv både i klockslag och datum för alla händelser fram till den dag Casey Affleck/Robert Ford satte en revolver kula i ryggen på denna Jesse James och från den stunden fick bära feghetsstämpeln ända tills han själv föll offer för ett laddat hagelgevär ute i ren hämnd.

Den misär som dessa kringströvande revolvermän många gånger vistades och levde i är påtaglig i filmen när man förflyttade sig ofta mellan olika områden för att inte dra uppmärksamheten till sig för mycket mellan sina tåg och bankrån.Att det sedan som i filmen ju bevisas åtminstone under en scen att dessa revolvermän inte var alltför pricksäkra när man i en uppgörelse i ett sovrum bara några meter ifrån varandra kunde tömma ett helt revolver magasin utan att lyckas döda motståndaren är ju också historiskt riktigt då dessa många gånger uppdiktade och även påhittade revolverdueller i en solnedgång är rena rama skrönorna i alltför många skönmålade historier.

Jesse James gick ur tiden 35 år gammal och hade då vad man enligt till dags datum vet minst 17 liv och 28 bankrån på sitt samvete samt en ständig närvarokänsla av att känna sig förrådd eller duperad vilket också skapade hans många gånger lynniga och opålitliga humör av att inte ha kontroll på situationen.Jesse James är än idag ihågkommen som den gangster han var på gott och ont men Robert Ford gick däremot till historien som en evig fegis från den stunden han höjde sin revolver och sköt Jesse James i ryggen.

Vill man se en sanningsenlig version utan alltför många revolverskott men däremot en noggrann och säkerligen historiskt riktig berättelse är The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford att rekommendera starkt.

The Assassination of Jesse James - Torrentz

The Assassination of Jesse James - Torrent

Discshop.se

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Trailer.
Image Hosted by ImageShack.us


The Assassination of Jesse James - IMDB

The Assassination of Jesse James - Wikipedia

The Assassination of Jesse James Officiell Webbsida

Jesse James - Wikipedia

Om Filmen / Tv Serien eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ New Torrents

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Powder.

En film som lever kvar i mitt sinne är den något annorlunda Powder där Lance Henriksen/Sheriff Doug Barnum efter en koll om ett dödsfall på en liten gård upptäcker en grabb som bor nere i källaren.Denna grabb,Sean Patrick Flanery/Jeremy Powder Reed är helt vit i sin hudfärg som den vitaste albino med andra ord och har ett något egendomligt och avskärmat beteende efter att ha levt hela sitt liv nere i källaren där hans nu avlidna farfar och farmor haft Powder boende.

Eftersom Powder inte är som alla andra minst sagt så blir han skickad till en anstalt för ungdomar där dessa snabbt börjar mobba Powder för hans udda sätt och utseende.Något de ångrar fort då denne Powder besitter krafter utöver det vanliga där han bla kan tämja blixten och tala om långt mer fantastiska visioner genom beröring.Ovanlig film med andra ord som tål att ses om man vill ha en ovanlig och vacker historia som talar om att alla inte behöver vara likadana där dessa ibland kan ha oanade talanger.

Powder Rapidbolt Länkar :

Powder Part 1

Powder Part 2

Powder Part 3

Powder Part 4

Powder Part 5

Powder Part 6

Powder Part 7

Powder Part 8

Powder YouTube scen bakom bilden med inlagd musik som inte är från filmen.
Image Hosted by ImageShack.us


Powder IMDB

Powder Wikipedia

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : 44 Minutes.

(Uppdaterad 1/3 - 2011).

44 Minutes är baserad på en verklig händelse som utspelades den 28 Februari 1997 i Los Angeles/Kalifornien och kallas idag för The Hollywood shootout där två extremt tungt beväpnade bankrånare öppnade eld mot Los Angeles poliskår i ett aldrig för skådat kulregn under sitt flyktförsök.Poliskåren blev helt överkörd med sin lätta beväpning när dessa två bankrånare i sin tur sköt i sönder allt som kom i deras väg under 44 minuter utrustade med allt som gör en polismans vardag till en ren mardröm.

Efter denna incident ändrades polisens vapenuppsättning och skyddsutrustning så att man skulle slippa behöva besöka en vapenaffär för tyngre beväpning som ägde rum under 44 Minutes för att åtminstone ha en chans att möta liknande framtida händelser.

44 Minutes - Torrentz

Discshop.se

44 Minutes - Trailer.
Image Hosted by ImageShack.us


44 Minutes - IMDB

44 Minutes - Wikipedia

Om Filmen / Tv Serien eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ New Torrents

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Star Trek Nemesis.

Har aldrig varit någon större anhängare till Star Trek filmerna bortsett från Star Trek First Contact med dessa klart envisa och övertygande Borger för att inte tala om anderoiden Data.Men en som jag gillar starkt är Star Trek Nemesis där Patrick Stewart/Kapten Jean-Luc Picard stöter på en fiende med ett stjärnskepp som får Enterprise att likna rena hemmabygget när det gäller både storlek och vapenarsenal.

Nu är det ju bara det att befälhavaren på detta stjärnskepp vid namn Scimitar,Tom Hardy/Praetor Shinzon är en direkt klon av Kapten William och i trängande behov av nytt genetiskt material från denne William samtidigt som Praetor Shinzon kör sitt eget dubbelspel och tänker förråda sina tidigare allierade i det Romulanska riket och Federationen.Prepare for battle and arm the lazer canons.

Star Trek Nemesis Torrent

Star Trek Nemesis YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Star Trek Nemesis IMDB

Star Trek Nemesis Wikipedia

Star Trek Nemesis Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Alexander (2004).

En av de största erövrarna på denna jord som la land och rike under sig var han än drog fram i världen var ju Alexander eller Alexander Den store som han också kallats för.Nu är ju detta en film gjord av Oliver Stone och det märks ju då den håller en hög kvallite filmen igenom.Collin Farrell spelar Alexander som brottas både med sin far Val Kilmer/Philip II av Makedonien som till stor del såg ner på Alexander efter att ha gift om sig med Marie Mayer/Eurydice och dels en äregirig mor,Angelina Jolie/Olympias som gör allt för att hämnas i sin tur samtidigt som hon värnar om Alexander.

I denna röra ser då Alexander hur hans far Philip blir mördad och axlar rollen som Grekernas konung där han gav sig ut på ett långt krig som skulle vara i åtta år och drabbade alla länder han besökte hårt och skoningslöst om de bjöd på motstånd.Trots sina unga år så erövrade Alexander ca 90% av den då kända världen vid en ålder av endast tjugofem år och avled slutligen i sjukdom trettiotre år gammal.En bra rulle med en historisk påminnelse att allt redan är gjort en gång i tiden med tanke på vår nuvarande position i historien.

Alexander Torrent

Alexander YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Alexander IMDB

Alexander Wikipedia

Alexander Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag 4 februari 2008

Film : Fire in the Sky (1993).

En SF film med verklighetsbakgrund där ett gäng skogsarbetare under ledning av Robert Patrick/Mike Rogers i Arizona en dag på väg hem tycker att de ser något som rör sig över trädtopparna.Mycket riktigt visar det sig vara ett UFO där den nyfiknaste i detta gäng,
D.B Sweeney/Travis Walton blir bortförd av detta UFO och utsatt för diverse experiment.Problemet i historien är ju bara att övertala Sheriffen James Garner/Frank Watters och resten av befolkningen i detta samhälle att dessa skogsarbetare inte har mördat Travis utan mycket riktigt sett honom föras bort av ett UFO.

Något som kommer att visa sig bli svårt då några i detta gäng börjar tröttna på att bli tagna för mördare och lögnare och media trycker på för sanningen där allt som vi inte är vana vid ibland sig vara sanningen.Om man nu har sett filmen så kan man ju fråga sig varför de isåfall skulle ha hittat på denna historia då deras liv var tillräckligt komplicerade redan på sätt och vis och vad myndigheterna hade för åsikt efter att historien fått sin upplösning om Travis försvinnande.Många liknande historier som denna men då den är väl berättad och än idag har en verklighetsbakgrund som aldrig blev fullt utredd så ger jag den tummen upp.

Fire in the Sky Torrent

Fire in the Sky YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Fire in the Sky IMDB

Fire in the Sky Wikipedia

Fire in the Sky – Travis Waltons Hemsida

Travis Walton - Fire in the Sky

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Hitcher (2007).

The Hitcher är tillbaka och till skillnad mot originalet
The Hitcher 1986 med Rutger Hauer i rollen som liftare har Sean Bean/John Ryder tagit över i denna modernare uppföljare.
Temat är detsamma med paret Sophia Bush/Grace Andrews och Zachary Knighton/Jim Halsey som färdas i bil och i sin tur stöter på denna John Ryder som visar sig ha oanade (döds) talanger för allt som färdas längs vägarna.

Civila som poliser får sätta livet till där John Ryder drar fram längs dessa vägar i ständiga blodbad så rådet är ju som vanligt i dessa filmer.Plocka aldrig upp liftare oavsett hur fredliga de än kan verka.Har inget emot denna nya version även om den mött en del kritik från de som tycker allt var bättre förr.

The Hitcher Torrent

The Hitcher YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Hitcher IMDB

The Hitcher Wikipedia

The Hitcher Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag 3 februari 2008

Film : The Animatrix.

Klart missförstådd emellanåt och som lillebror/lillasyster till de icke animerade Matrix filmerna tycks den ibland leva ett liv för sig själv.Men detta är ju helt fel då The Animatrix som innehåller ett antal kortare versioner på just Matrix trilogin har bla två delar,
The Second Renaissance part 1 och 2 som i dessa talar om mer sakligt varför maskinerna gjorde uppror och hur det hela slutade för mänskligheten med krig och kaos pga att vi inte kunde respektera dessa maskiners liv som vi en gång gett dom.Helt klart sevärd om man nu sett de övriga tre Matrix versionerna.

Animatrix - Torrent O.B.S – MKV Filer.

Animatrix Trailer YouTube.
Image Hosted by ImageShack.us


Animatrix - IMDB

Animatrix - Wikipedia

Discshop.se

Megastore.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Messengers.

Kristen Stewart/Jess familj flyttar ut på landet till en liten farm i North Dakota.Detta hus visar sig vara något vindpinat av tidens tand och bär också på mörka hemligheter om tidigare oförrätter som utspelat sig på denna farm.De första som blir varse detta är Jess och hennes lillebror som tycks vara mottagliga för dessa syner som till en början verkar fientliga i ett försök att skrämma bort familjen.

Frågan är bara om dessa syner är ett tecken på att något har hänt en gång och som håller på att hända ännu en gång på denna lilla farm i ett försök att få Jess uppmärksam på att allt och alla inte är vad de utger sig för.Gillade filmen som den rysare den är rakt igenom även om den hade små ögonblick där den verkade halta sig fram.

The Messengers Torrent

The Messengers YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Messengers IMDB

The Messengers Wikipedia

The Messengers Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Golden Compass.

I The Golden Compass finns det parallell världar till vår egen värld som förenas med något som kallas för dam/stoft som samtidigt begränsar tillträdet mellan dessa världar.Men då det var länge sedan någon såg bevis på detta dam/stoft så har det med tiden blivit dels en skröna och en hädelse att föra detta på tal i den parallell värld där medborgare som Dakota Blue Richards/Lyra Belacqua en dag får en magisk guld kompass i sina händer samt där folk har sina själar utanför sin kropp i form av ett djur.Detta är den sista guldkompassen som finns kvar då resterande blev förstörda då de ansågs vara alltför farliga för gemene man att ta del av denna information.

Tyvärr så finns det också bara en människa kvar i denna parallell värld som kan läsa denna guldkompass rätt och det är då Lyra.
Jakten på sanningen om detta dam/stoft tar så sin början där vi får följa med Lyra på en rent ut sagt sagolik resa till Arktiska miljöer med isbjörnar som styr sina egna kungadömmen där även Lyra bla får hjälp av en störtad isbjörns prins och den gamle western hjälten Sam Elliott som spelar lustskeppspiloten Lee Scoresby på denna resa att nå sitt mål bland barntjuvar som försöker separera människan från deras djursjälar samt en manipulerande isbjörnskung som gör allt för att sitta kvar på sin tron som han tillskansat sig genom lögner och svek.

Underbar historia som dröjer kvar i sinnet en lång stund efter att sluttexterna rullat upp även om man inte är barn men däremot har barnasinnet i behåll.För att inte tala om dessa egendomliga energiklot som drev fram diverse fordon.Möjligt att det är min egen fantasi i sin tur som spelar mig diverse spratt men nog verkade det i slutet på denna film som en fortsättning på detta sagolika äventyr möjligtvis är något som kan komma med tiden.

The Golden Compass Torrent

The Golden Compass YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Golden Compass IMDB

The Golden Compass Wikipedia

The Golden Compass Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,