fredag 14 mars 2008

Film : Monster (2003) The tear dripping way of a prostitutes life.

En mycket bra film med verklighetsbakgrund som visar hur prostitution och drogmissbruk leder rakt in i en värld av tvivel,depression och förnedring.Charlize Theron spelar den prostituerade Aileen i filmen Monster där hon för övrigt fick äta upp sig många kilon för att passa in i denna roll vilket Charlize Theron även gjorde då hon enligt utsago fångades av historien om Aileens tragiska liv.Aileen blev redan i unga år utsatt för sexuella övergrepp och slutligen bortskickad/utslängd på gatan med bara kläderna hon bar som enda ägodel för sin homosexuella läggning som enda anledning till denna förnedring hon tvingade utstå.

För att stilla sin hunger mm prostituerade Aileen sig vilket sakta men säkert bröt ner henne psykiskt bit för bit där hon till slut började mörda sina sex kunder i ren sorg och hat över att ha hamnat i den situation i livet som hon nu befann sig i.När Aileen till slut träffade den enda riktiga vän hon förmodligen haft i livet,Cristina Ricci/Selby som hon även inledde ett kärleksförhållande med fann Aileen för första gången i livet glädje över att vara den hon nu var som människa. Tyvärr var det försent för Aileen efter alla de mord hon nu begått och eftersökt av de lokala polismyndigheterna och FBI var slutet inte långt borta.

Ett liv med ett svart avgrundsdjup där dessa sexuella övergrepp som Aileen upplevde redan i sina tidiga år i livet aldrig släppte sitt grepp om denna kvinna som slutligen gick ner sig i prostitutionsträsket och led alla helvetes kval under denna resa i livet som slutade i ren misär där Aileen blev avrättad av myndigheterna för dessa mord som det djur hon till slut trodde att hon själv var.Enormt tragisk och verklighetsbaserad film som tål att ses mer än en gång då den är värd varenda minut för sin välspelade handling med lika bra skådespelare.

Ytterligare en suverän film med Charlize Theron i huvudrollen är North Country där Charlize spelar våldtäktsoffret Josey Aimes.

Monster Torrent

Monster MoviesMammoth Länkar

Monster YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Monster IMDB

Monster Wikipedia

Monster Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag 13 mars 2008

Film : Trafic (1971).

Fransk film när den är som mest fascinerande både ur humoristisk och i viss mån vardaglig tolkning borde ju vara Trafic från år 1971 som utspelar sig i en tid i Europa då bilismen bredde ut sig och varenda plåt låda fick ett hjul placerat i vart hörn för att ta familjen vidare ut i världen.I Trafic får man följa med Jasques Tati/Monsieur Hulot och hans mekaniker när de ska lansera en ny liten husbil på en stor Fransk bilmässa.

Nu går ju allt som du kanske redan misstänkte inte så lätt under denna transport där diverse missöden snabbt smyger sig på Monsieur Hulot och hans lika roliga husbil med inbyggda galna uppfinningar,punkteringar,fel plats på denna bilmässa osv där den Franska befolkningen i sin tur strömmar in på denna bilmässa för att grundligt testa årets nymodigheter.Som sagt en film som inte bör missas för sin otroliga karisma och utstrålning då nu Trafic är en milstolpe i denna film genre och dessutom Fransk med allt vad nu detta innebär i en tid då t ex Internet var detsamma som en resa till månen.

Trafic Torrent

Trafic YouTube Scen bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Trafic IMDB

Trafic Wikipedia

Trafic – FilmsDeFrance.com

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : 10 000 BC (2008).

(Uppdaterad 27/5 - 2008)

En mäktig filmberättelse som utspelar sig i fornstora dagar som ibland påminner en hel del om berättelsen i Apocalypto.I 10 000 BC börjar berättelsen bland ett bergsfolk som livnär sig på jakt tills den dagen ett gäng slavjägare dyker upp och tar flera i denna stam med sig som slavar.Nu låter ju inte en av dessa bergsjägare,Steven Strait/D`Leh detta passera ostraffat när nu dessa slavjägare tog hans kärlek,Camilla Belle/Evolet med sig.

Så en mindre grupp av dessa bergsjägare tar upp jakten för att få tillbaka sitt bortrövade folk där man bla får träffa på förhistoriska dinosaurier,mammutar,sabeltandade tigrar och förhistoriska afrikanska stammar som alla råkat ut för detta gäng slavjägare.
När D`Leh med sina anslutna trupper under denna resas gång så slutligen närmar sig dessa förhistoriska slavfångares hemland som inte så lite påminner om det gamla Egypten med sina pyramider utspelar sig det sista slaget där ödet in i det sista bjuder på diverse överraskningar.

Gillar dessa episka filmberättelser så i mina ögon är det enormt bra där man nu blandat en del fantasy i denna historia.Klart sevärd med andra ord.

10 000 BC - Torrent

10 000 BC - Torrent

10 000 BC - Torrent

10 000 BC – YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


10 000 BC - IMDB

10 000 BC - Wikipedia

10 000 BC - Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

The Pirate Bridge.

To enter The Pirate World on solid ground you have to cross a wooden bridge marked by the time and ghosts of the seven seas,The Pirate Bridge.If you manage to do this you have to show your entering card to the gorgeous pirate guard woman at the gates of this place who don’t let anyone enter without an exchange of your collected treasures on this earth.This is the price to pay for a ever lasting afterlife in The Pirate World ... I think ... Maybe ... Actually not sure ... Aaaahh wtf,just walk The Pirate Bridge. :)

(Above translated into ordinary human language.The Government wrote the laws and never asked for a solution.The Government stoled my money with no explanation at all besides the law they wrote.
I want my f____g money back in the way this Government wrote these laws,in The Pirate way !.)

Image Hosted by ImageShack.us


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag 11 mars 2008

Film : Lars and the Real Girl.

(Lars and the Real Girl Uppdaterad 14/10 - 2008).

Ryan Gosling/Lars bor precis utanför sina avlidna föräldrars hem där hans bror,Paul Schneider/Gus i sin tur bor tillsammans med sin fru,Emily Mortimer/Karin.Allt är väl ganska normalt på denna lilla ort bortsett från Lars som har svårt för all mänsklig och intim närhet som isolerat honom på hans egen vilja.Ända tills den dagen en arbetskompis på skoj föreslår att Lars skaffar sig en kärleksdocka som sällskap.Något som Lars tog bokstavligt på orden och genast beställde hem till hans brors och frus stora förtvivlan efter en kvällsmiddag där dessa två sistnämnda inser att Lars behöver någon form av snabb hjälp för att inte glida bort helt från verkligheten när Lars börjar dra runt med sin något tysta fru på diverse kyrkomöten,partaj,inköpsrundor osv.

Till en början så skrattade jag rätt friskt till denna filmen men insåg efter en stund att det döljde sig en djup mänsklig tragedi som filmen i det närmaste smyger in allt eftersom handlingen fortskrider och hur invånarna på denna lilla ort försökte anpassa sig när Lars dök upp med sin nya flickvän/docka för att inte såra honom på något sätt även om nu Lars fick läkare/psykologi hjälp som hade en oväntad upplösning i denna film.Kul,eftertänksam och samtidigt en lite tragisk film som sagt i en värld där alla ibland vill vara så (lagom) och passa in även om de inte gillar det dom ser.En sak vet jag däremot,jag gillade filmen och dess udda handling.

Lars and the Real Girl - Torrents

Lars and the Real Girl YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Lars and the Real Girl - IMDB

Lars and the Real Girl - Wikipedia

Lars and the Real Girl - Hemsida

Real Doll hemsida Om du nu har tänkt igenom situationen och ska beställa en ny flickvän. :)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Mist (2007).

Gillar man rysare så ska man definitivt inte under några omständigheter missa filmen The Mist.Stephen Kings bok har med denna filmatisering än en gång visat var skåpet ska stå i denna film genre från början till slut med hjälp av regissören Frank Darabont.
Hela historien börjar med att en större storm rasar utanför ett mindre samhälle i USA och ställer till med allmänt kaos efter denna stormiga natt.Thomas Jane/David Drayton är en av de som tillsammans med sin son besöker den lokala affären för proviantering och förnödenheter efter att denna storm i sin tur dragit förbi och livet tycks återgå till det normala.

Fel,för som om detta tidigare inte skulle vara nog så sveps detta samhäll in i en tjock dimma som döljer de mest absurda och skräckinjagande fantasy dinosaurier jag någonsin sett i en film.
Det visar sig nu att denna skara människor som befinner sig i denna affär nu är isolerade och snart har förstått vad denna dimma döljer som det militära släppt lös och mist kontrollen över då de försökte skapa ett nytt vapen genom att öppna ett fönster till en annan värld.Synd,för det de släppte in var värre än helvetet själv.Kolla in odjuret i slutet på denna film.Snacka om gigantiskt missfoster till en förhistorisk skräcködla.Förmodligen ingen film för (jag vågar inte titta gänget).Smile.

The Mist Torrent

The Mist Torrent

The Mist Torrent

The Mist YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Mist IMDB

The Mist Wikipedia

The Mist Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag 10 mars 2008

Film/Tv Serie : Terminator – The Sarah Connor Chronicles (2008).

De som nu känner till Terminator filmerna borde ju inte vara helt akterseglade i denna serie och känner förmodligen igen handlingen fort även om nu skådespelarna från dessa filmer är utbytta till en ny generation.I Terminator – The Sarah Connor Chronicles är livet sig likt för Lena Headey/Sarah Connor och hennes son Thomas Dekker/John Connor som tillsammans med deras livvaktsrobot Summer Glau/Cameron har dagarna fulla med att förhindra Dataföretaget Skynet och dess utskickade mördar robotar från framtiden från att lyckas uppnå det ultimata kärnvapenkriget på denna Jord.

Att det blev Summer Glau som fick rollen som beskyddare robot var ju kul då hennes framträdande i Filmen och Tv serien Serenity/Firefly var mer än godkänt.Och att hon sedan är enormt söt gör ju inte saken sämre precis enligt min egen åsikt.Man har lyckats bra i denna serie med att väva in deras vardagliga liv med en del action och humor som ibland är klart rolig som när Summer Glau/Cameron har en del avikande åsikter ibland som robot fast hon försöker förstå sig på mänskliga tankar så gott hon nu kan.Gillar för övrigt hela Terminator konceptet även som serie då de första nio delarna i säsong ett är mer än väl godkända.Helt klart värda att spara på för framtida bruk och se om igen ifall man nu gillar denna historia med ibland mörka visioner av vår framtid i en lika våldsam Terminator värld,yiiihaaa.

Endast Torrent länk till Engelsk talade versioner utan text än så länge även om de färdigtextade så smått börjar med att komma ikapp vid denna tidpunkt som du t ex kan nå via TankaFett eller The Piratebay.Men annars så duger dessa versioner gott och väl bra med mycket hög bild och ljudkvalitet.Eller väntar du tills nästa millenium skifte när de lokala Tv kanalerna lyckats få tag i dessa och stoppat in tio minuters reklam var kvart.Reklam som många konsumenter till och med får betala för att se via en del olika kabeloperatörer som nu för tiden vill ha betalt av tittaren för att kunna se reklam sponsrade Tv Kanaler.Sanslöst

Terminator – The Sarah Connor Chronicles Torrents

Terminator – The Sarah Connor Chronicles YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Terminator – The Sarah Connor Chronicles IMDB

Terminator – The Sarah Connor Chronicles Wikipedia

Terminator – The Sarah Connor Chronicles Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Film : Vexille (2007).

I Vexille har vår värld i en avlägsen framtid mer och mer börjat förlita sig på robotteknologi och Japan är den ledande nationen som vill utveckla denna teknik till att även innehålla konstgjorda människor (androider).Nu gillar ju inte omvärlden Japans framtidsplaner helt och hållet och beslutar sig för att förbjuda vidare experiment inom denna teknik där Japan bestämmer sig för att dra sig ur världssamfundet och gå sin egen väg.

Det går tio år och inte någon hör ett ljud från Japan som även har lyckats skärma av sig från diverse satelitavsökningar.Så man skickar en hemlig styrka till detta Japan där Meisa Kuroki/Vexille utgör en del av denna styrka för att få reda på vad det egentligen är som händer i detta numera avskärmade land och finner i sin tur en mänsklighet som har blivit injicerad med ett främmande DNA som omvandlar människans organ till metall.De har blivit robotar från insidan och ut så att säga.Bra story och snyggt gjord Japansk robot manga model bättre med andra ord.

Vexille Torrent

Vexille Torrent

Vexille YouTube Trailer bakom bilden med inlagd html script (&fmt=18).
Image Hosted by ImageShack.us


Vexille IMDB

Vexille Wikipedia

Vexille Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : I Robot (2004).

(I Robot Uppdaterad 15/1 - 2009).

I filmen I Robot är Will Smith som spelar polisen Del Spooner starkt misstänksam till dessa robotar som han tycker utgör en alltför stor säkerhetsrisk för mänskligheten att umgås med.Det visade sig däremot i slutänden att det inte var dessa robotar som utgjorde den största faran utan vår egen mänsklighet ungefär som i Animatrix – The Second Renaissance där vi programmerat dessa robotar lite för väl ibland då de fick det som vi själva kallar för själ och en egen förståelse för sin tillvaro.Detta blev nu Del Spooners uppgift att föra dessa robotars talan som den människa han var för att få resterande mänsklighet att förstå att man inte kan ge och ta liv som det passar.

I Robot - Torrent

I Robot - Torrent

I Robot - Torrent

Discshop.se

Megastore.se

I Robot Trailer YouTube.
Image Hosted by ImageShack.us

I Robot - IMDB

I Robot - Wikipedia

I Robot - Hemsida

Om Filmen eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ btdig.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag 9 mars 2008

Film : Bury My Heart at Wounded Knee.

En mycket bra film om en skamlighet som kommer att sitta kvar i vår historia för all framtid är med stor säkerhet utplåningen av Indianerna i Nordamerika.Hur den vite mannen med ständigt nya löften och överenskommelser till dessa Indianer jämt och ständigt bröt desamma.Dessa Indianer som föstes ihop som boskap på för små ytor.Förnedrades,svalt och dödades i rena lynchningar.

En av de sista ledarna bland dessa Indianer som gav upp var hövdingen Sitting Bull som såg sitt folk förtvina och slutligen försvinna in i historien som ett i det närmaste utplånat folkslag.
Om Nazismen var ett av Europas stora svek mot mänskligheten så gissar jag på att USA har sin beskärda del i denna del av historien i samband med dessa människobrott på sin egen stulna och uppbyggda nation.Men såvitt jag vet så har aldrig någon av dessa ledare ställts inför rätta än idag för dessa övergrepp mot Indianerna i Nordamerika.

Eller som en domare i Amerikanska senaten sa i början av 1900 talet efter att det blev känt att den vite mannen stal nittio miljoner tunnland rakt upp och ner från dessa indianer utan en krona i ersättning,att aldrig för har det begåtts ett sådant vedervärdigt övergrepp mot någon folkras som den vi begick mot dessa indianer och jag hoppas mänskligheten slipper uppleva detta brott igen.Så ta en titt på filmen Bury My Heart at Wounded Knee och begrunda än en gång vår talang som den mänsklighet vi så ofta åberopar.

Bury My Heart at Wounded Knee Torrent

Bury My Heart at Wounded Knee Torrent

Bury My Heart at Wounded Knee Torrent

Bury My Heart at Wounded Knee Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Bury My Heart at Wounded Knee IMDB

Bury My Heart at Wounded Knee Wikipedia

Bury My Heart at Wounded Knee Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,