lördag 23 februari 2008

Film : North Country (2005).

Enastående och välberättad film med verklighetsbakgrund där Charlize Theron/Josey Aimes redan i unga år blev våldtagen av sin lärare,svårt misshandlad av sin pojkvän för att slutligen bli förnedrad sexuellt och psykiskt när Josey försökte få mat på bordet till sig själv och sina barn genom att börja arbeta för ett gruvbolag.Men Josey var inte en kvinna som la sig ner och erkände sig besegrad i och med allt detta.

Hon reste sig upp och slog näven i bordet även om motgångarna var många och fick till slut rätt och vann över detta gruvbolag med viss hjälp av en nära advokat,Woody Harrelson/Bill White och vänner som till slut insåg hur djävla illa ställt det nu var med arbetsmoralen på detta gruvbolag.En film som bara måste ses om man nu gillar verklighetsdrama och inte ser alltför många filmer är ju definitivt North Country med ett antal bra skådespelare i en lika välberättad historia om brist på respekt och samvete och vilka otrevliga vägar dessa kan ta i livet om man inte ser upp.

North Country Torrent

North Country Torrent

North Country YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


North Country IMDB

North Country Wikipedia

North Country Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Rescue Dawn (2006).

En stridsflygares värsta mardröm är naturligtvis att bli nerskjuten over främmande territorium.Detta händer i filmen Rescue Dawn som har en verklighetsbakgrund som länge var hemligstämplad där den Tysk/Amerikanske jaktpiloten Christian Bale/Löjtnant Dieter Dengler under ett uppdrag ovanför den Vietnamesiska djungeln under detta Vietnam krig blir nerskjuten ovanför Laos i sitt jaktplan och nu befinner sig i den täta Vietnamesiska djungeln i detta Vietnam krig.

Dieter hade fått åtskilliga räddnings och överlevnads informationer om hur han skulle bete sig vid en eventuell nödhändelse något som han mycket riktigt också fick användning för när han nu befann sig i denna situation som han inte ens vågade drömma om i sin värsta mardröm men visste så väl att möjligheten till detta senarium kunde dyka upp om oturen var på hans sida.Det dröjer inte länge innan Dieter blir tillfångatagen i denna djungel och blir att betrakta som en POW/Prisoner Of War där han efter en tid träffar fler fångar som denna inhemska Vietnamesiska militära grupp tagit till fånga.

Nu inser ju Dieter efter en tid att räddningen kommer att dröja och organiserar så till slut sin egen fritagning med hjälp av dessa övriga fångar för att slippa sina plågoandar till fiender där de nu är på flykt långt från friheten i en djungel som de har svårt att överskåda.
Bra film som skildrar en av krigets många avigsidor.Hjälplösheten som man som tillfångatagen på främmande mark tvingas utstå där denna kan vara lika nedbrytande som fysiskt våld.

Rescue Dawn Torrent

Rescue Dawn YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Rescue Dawn IMDB

Rescue Dawn Wikipedia

Rescue Dawn Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Incredibles (2004).

Fenomenalt rolig och mycket välgjord data animerad film där den annars till på ytan så normala familjen Parr även har en hemlig talang som superhjältar och beskyddar vår dagliga tillvaro mot diverse superskurkar.Alla i familjen Parr har sina egna unika superkrafter där även den minsta av dessa fem som är en baby vid namn Jack Jack också har ett och annat att säga till om när det börjar brännas alltför mycket som när de t ex stöter på den ondsinte och mer än logiskt förvirrade superskurken Bomb Voyage som har sitt hemliga tillhåll på en ombyggd ö.Himla kul som sagt i en berättelse med många poäng om svårigheterna som superhjälte.

The Incredibles Torrent

The Incredibles Torrent

The Incredibles HalaVideo Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Incredibles IMDB

The Incredibles Wikipedia

The Incredibles Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Battlefield Earth (2000).

John Travolta har ju hunnit med andra filmroller än dessa dans och ibland action rullar men något av de mer udda han medverkat i måste ju vara Battlefield Earth.Kritiken må ju ha varit blandad för denna film och ibland rent depraverande milt sagt åtminstone om man ska lita på IMDb betyget som borde varit betydligt högre.Men låt dig inte luras för denna gången anser jag att detta betyg är helt missvisande när alltför många ibland hakar på i undergångstonerna utan att ens ha studerat ämnet.Battlefield Earth är en klart bättre film än angivet och lika klart värd att titta på både en och två gånger.

John Travolta spelar det högre befälet Terl i en angripande och mycket grym Alien ras som reser runt i universum och tömmer varenda planet de hittar på alla sina tillgångar och som förslavat människorasen näst intill utplåning år 3000.Rangordningen bland dessa Aliens är också benhård och konspirationerna många för att bli favoriserade av ledningen där rena avrättningar bland dessa Aliens är vardag vid minsta ordevägran.Så då kan man ju förstå att människan förtvivlar ända till den dagen Barry Pepper/Jonnie Goodboy Tyler reser sig upp ur denna misär och börjar kämpa tillbaka.Något som lyckas dra resterande blickar till sig av mänskligheten för en slutgiltig kamp med dessa Aliens.

Dessa Aliens påminner för övrigt ganska mycket om Klingon rasen i Star Trek där likheten är mer än lovligt slående mellan varven både till utseende och sätt att agera.En bra film som sagt som blivit helt felplacerad av helt fel anledningar.Klart sevärd med andra ord om man gillar SF filmer med någorlunda action tempo.

Battlefield Earth Torrent

Battlefield Earth Trailer finns att hämta bakom bilden på hemsidan då YouTube och andra filmplatser gjort parodi på filmen.
Tragiskt men sant.
Image Hosted by ImageShack.us


Battlefield Earth IMDB

Battlefield Earth Wikipedia

Battlefield Earth Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

fredag 22 februari 2008

Film : Big Fish (2003).

Fantasirik film så det räcker och blir över berättad på ett lättsamt och samtidigt intressant sätt.Ewan McGregor/Yngre Ed Blooms far vid namn Albert Finney/Äldre Ed Bloom har hela livet berättat historier om de mest egendomliga folkslag och platser på denna Jord både för sin son och de flesta andra i sin omgivning.

Ingen har väl direkt tagit Äldre Ed Blooms berättelser på alltför stort allvar ända tills den dagen Äldre Ed Bloom blir sjuk och Yngre Ed Bloom ger sig ut på en resa han sent ska glömma där Yngre Ed Bloom bla stöter på en jätte och barfota folket för att inte glömma häxan i det mer än lovligt skeva huset där allt till slut vävs ihop till ett enda stort sammanhang.

Big Fish Torrent

Big Fish Torrent

Big Fish YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Big Fish IMDB

Big Fish Wikipedia

Big Fish Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Värdelös film som bör undvikas för bevarad hälsa och ett fortsatt filmintresse.

Har inte skrivit något om film jag inte gillar men eftersom man naturligtvis stöter på dessa stolpskott till filmer ibland så är de ju värda att nämnas för sin egen värdelösa talang i all enkelhet här nedan.Kommer att fyllas på efterhand som de dyker upp.Tyvärr.

I Am Omega :

Vilket skit rent ut sagt.Zombies som påminner om hypnotiserade skyltdockor.Blev regissören galen och svalde en hel burk lugnande eller vad fan hände.Bör starkt undvikas om du inte ska sabba ditt hem och hamna på psyket.
I Am Omega (2007) - IMDB

--------------------------------------------------------------------

Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street :

Hur mår du egentligen Johnny Depp !?.En sjungande barberare som mördar folk samtidigt som de försöker få fram en krystad handling i filmen.Nä vet du vad.Kräkpåse rekommenderas starkt eller hörselskydd.
Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street - IMDB

--------------------------------------------------------------------

Mr Magorium's Wonder Imperium :

Redan när filmen börjar så käns det totalt fel och det blir bara värre och värre ju längre filmen rullar.Fy på dig Dustin Hoffman att sjunka så lågt.Till och med barnen skrek ju i panik i bio salongen och ville ut.Stark hälsovarning med andra ord.
Mr Magorium's Wonder Imperium - IMDB

--------------------------------------------------------------------

The Nines :

Finns det ett pris för konsten att misslyckas utan att ha en aning om det så har nog The Nines stora chanser att vinna.Något mer urbota dumt och framförallt trögt får man leta efter.Nä,gör som Sverker i Plus.Ner i tunnan med skiten och skicka en räkning till regissören för lidandet du fick utstå.
The Nines - IMDB

--------------------------------------------------------------------

The Seeker - The Dark Is Rising :

En äventyrsfilm mest ägnad för barn.Problemet är bara att man glömde att även barn har en strävan efter kvalitet och det är något som helt saknas i The Seeker - The Dark Is Rising.Kan se framför mig en regissör med akut diare som läst för många spännande serietidningar och som en dag bestämde sig för att göra denna ur kassa film som aldrig skulle nått biograferna utan stannat kvar i ett unket filmarkiv över misslyckade drömmar.Då hade vi sluppit höra citaten,hitta de magiska tecknen och mörkret kommer minst tusen gånger i denna patetiska rulle.Blääää.Punkt slut.
The Seeker - The Dark Is Rising - IMDB

--------------------------------------------------------------------

Solstorm :

I dessa tider med än den ena debatten efter den andra om spridning av material på nätet så undrar man ju om vissa delar av detta material är menat som ett försök att få slut på denna spridning.
Den Svenska filmen Solstorm är en av dessa som aldrig borde ha nått ut till denna mänsklighet då den är klart nervärderande för hela den Svenska filmindustrin och allt vad den nu borde stå för.

En handling i Solstorm som är så lam så att den mest passive kan känna sig som en deltagare i hundra meter på närmaste Olympiad med skådespelare som ser ut att inte ha sovit på en hel månad med sina enormt slitna ansiktsutryck.Varför undrar man ju då.Säg det du tittare.En del fenomen är som Bermudatriangeln.Alla vet vad det innebär med andra ord men ingen har en vettig förklaring på dessa filmer heller.
Solstorm - IMDB

--------------------------------------------------------------------

Timber Falls :

Obergriplig smörja i dussinupplaga som vi sett mer än nog av där ett yngre par blir kidnappade av galningar i skogen under en skogsvandring för att sedan genomgå diverse offerriter som levande försöksobjekt till en del vanställda individer som alltid dyker upp i dessa flummiga filmer.Varför undrar man längs filmen när regissören inte har det minsta nytt att komma med i egna ideer.Snälla,låt oss slippa detta elände till skäckkopior i fortsättningen.Förmodligen mer spännande att slinta med kökskniven hemma än denna eviga fars till skräck,förlåt skräpfilm.
Timber Falls - IMDB

--------------------------------------------------------------------

Jakes Closet :

Man behöver uppenbart inte tro sig vara förvandlad till en helidiot i dessa dagar när man fortfarande blir överbevisad om att somliga redan kvalat in i denna kategori med de mest egendomliga och samtidigt totalt värdelösa filmer som går att uppbringa där Jakes Closet är en av dessa som inte roar någon med egen form av hjärnaktvivitet.En handling som släpar sig fram som en skadad mask med ett lika hjälplöst innehåll där tittaren efter filmens slut förmodligen undrar vad som hände med tiden som gått under denna film i resten av världen.

Totalt värdelös alla kategorier just nu där en varning härmed är utfärdad till er som tycker livet är alltför kort för att ge en tokig handling i Jakes Closet den minsta chans i era liv där den som nu vågar sig på ett försök med denna film bör sitta närma någon form av nödutgång för att inte drabbas av alltför stor panik och störning i den dagliga tillvaron.
Jakes Closet - IMDB

---------------------------------------------------------------------

Tropic Thunder :

En alltför upphypad film som inte är mer rolig än ett kvarskattebesked men med helt fantastiska vyer emellanåt över tropiska regnskogar.Så frågan är om regissören inte borde satsa mer på ren naturfilm istället för komedi när detta suger mångfalt hela handlingen igenom.Man kan tänka sig en vild plan att bräcka samtliga nuvarande Vietnam krigs filmer där teamet insåg svårigheterna i detta och spårade ur med en helt obegriplig och föga rolig komedi som inte tillför något filmfack det minsta mer än en uppvisning i konsten att slösa på råfilm som rent tidsfördriv.

Att sedan filmen enligt bla IMDB i skrivandets stund ståtar med ett bra betyg är ännu ett bevis på att allt går att åstadkomma om man tvingar samtliga i filmteamet att rösta positivt på ren skit.Själv slutade jag att titta ca femtio minuter in i denna rulle och försökte istället komma underfund med hur tapetklister egentligen torkar. :)
Tropic Tunder - IMDB

---------------------------------------------------------------------

The Visitor :

Sentimental intetsägande smörja med Richard Jenkins i rollen som Professor Walter Vale som upptäcker att ett par som vistas i landet illegalt flyttat in i hans övernattningslägenhet där det med tiden byts information både ur kulturell och övrig mänsklig natur.Problemet är att filmen flyter på i ett sömnaktigt tillstånd hela vägen till slutet där den varken har toppar eller dalar utan att tillföra tittaren mer än , jaha och sedan då !?.

Synd på en annars bra skådespelare som Richard Jenkins med ett för stunden egendomligt högt IMDB betyg som förmodligen satts av en större grupp psykologer som inte kom på något bättre att göra än att i sina egna misslyckade liv slå sig samman och refusera filmen The Visitor.Undvik denna rulle om du har förväntat dig en trevlig filmstund där det förmodligen är mer roande att försöka hitta UFO,n under snabbspolning i filmen Det Sjunde Inseglet.
The Visitor - IMDB

----------------------------------------------------------------------

Bedtime Stories :

Vet inte riktigt vad regissören eller för den delen skådespelaren Adam Sandler hade tänkt sig av denna film.Oavsett vilket så kan det inte ha varit alltför mycket när den suger så att det bara osar om det hela vägen från start till slut.Barn blir knappast imponerade och vuxna faller säkerligen i en djup sömn.
Så frågan är ju då .... VARFÖR !?.
Bedtime Stories - IMDB

-----------------------------------------------------------------------

Runaway :

Vad regissören Michael Crichton tänkte på när han gjorde filmen Runaway från 1984 med Tom Selleck i huvudrollen är väl som tur är historia idag när detta framtidsscenario med hushållsrobotar som löper amok i annars lugna villaområden suger enormt från början till slut.Och inte blir det bättre av att man tydligen år 1984 fått för sig att dessa robotar endast skulle se ut som talande fyrkantiga lådor med hjul på.

Förmodligen en av de sämre filmerna Tom Selleck medverkat i och som han garanterat ångrar att han överhuvudtaget närmade sig en gång när det begav sig.Undvik denna rulle om du inte vill få ett hysteriskt och samtidigt ångestladdat skrik av vansinne i hur man gör film med bra skådespelare mixat med en genomusel handling.
Runaway - IMDB

-----------------------------------------------------------------------

The Brothers Bloom :

Hur i hela fridens namn lyckades man med att få så många bra skådisar att ställa upp i denna mer än lovligt pinsamma film.
Den saknar ju precis allt som den skulle prestera och blir till slut en enda lång och smärtsam påminnelse om att allt är möjligt i denna filmvärld när fel personer får ta hand om materialet till diverse filmprodukter.

En skam utan liknelse är väl det minsta man kan säga om The Brothers Bloom som förmodligen gör biopubliken spyfärdig och lämnar tonvis med orörda DVD skivor bland hyllorna hos den lokala filmuthyraren.Fy fan för film liknande The Brothers Bloom där jag samtidigt förmodar att man mutat åtskilliga personer att rösta på denna film om man ska rätta sig efter det mer än lovligt fejkade IMDB betyget.PUNKT SLUT.
The Brothers Bloom - IMDB

-----------------------------------------------------------------------

Star Quest - The Odyssey :

Någon dåre har uppebarligen fått för sig att nu ska vi göra en cool SF film men skiter totalt i allt vad rekvisita och handling heter.
Hyr du denna film ska du ha pengarna tillbaka omgående samt någon form av skadestånd för något mer värdelöst var det bra länge sedan man lyckades uppnå i denna filmgenre.Varför tar dessa regissörer och projektansvariga bakom liknande filmer inte livslång semester på andra sidan galaxen eller åtminstone överväger ett karriärbyte för att skona tittaren från diverse mentala skador av filmer liknande Star Quest : The Odyssey !?.
Star Quest : The Odyssey - IMDB

-----------------------------------------------------------------------

Antichrist :

Så fick då Lars Von Trier en dag sin Antichrist film färdig där den var klar för att bäras rakt ut till soporna redan som ny.Varför gör då dessa människor filmer liknande Antichrist !?.Svaret skiftar naturligtvis beroende på vem du talar med men jag kan se en regissör som sagt att med denna film ska jag tråka ut precis alla som nu ser denna film så att de får avsmak för all övrig film i all framtid.Det hjälper tyvärr inte att man använder samma galet urtråkiga stil som den avlidna Ingmar Bergman i Antichrist även om man nu kan tro att de två gått i samma skola.Hemska öde.

Hur man sedan lyckats få en annars bra skådespelare som Willem Dafoe att medverka i denna eländesparodi till film är en gåta som förmodligen även satt myror i huvudet på Gud.Nä , lämna in skiten på reklamation om du nu fått händerna på denna rulle hos din lokala videouthyrare och låtsas att du glömmer att hämta den igen där den inte förtjänar mer än så.Punkt Slut.
Antichrist - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Dead Air :

En förmodad halv eller helgalen regissör som med för mycket kapital över försökte bräda den utmärkta Pontypool där allt istället blev en mish mash av prima skräp som var färdigt redan i nyskick för att bäras ut till soporna.Man kan ju fråga sig hur man tänkte under denna produktion om man nu tänkte efter överhuvudtaget.
Nä , fy bubblan vilket skit.
Dead Air (2009) - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Veronika Decides To Die :

Problemet med filmen Veronika Decides To Die / Veronika Bestämmer Sig För Att Dö är att du även som tittare vill dö innan du ens hunnit halvvägs in i filmen.Något så urbota tråkigt filmat får man leta bra länge efter där jag återigen får det bevisat att Sarah Michelle Gellar uppenbarligen bara medverkar i rena skitfilmerna varenda gång hon ställer sig framför filmkameran.Snacka om att ha missuppfattat ett så allvarligt ämne som självmord nu är i denna tragiska fars till drama film.
Veronika Decides To Die - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Halloween II :

Halloween filmerna har definitívt överlevt sig själv med Halloween II upplagan.Finns inget kvar att skrämmas och förundras över när det hela har förfallit ner till splatter nivå modell B-film.Allt i sin tur framställt för att krama ytterligare kontanter ur eventuella tittares plånböcker där dessa tittare istället borde sätta in pengarna i en fond för att stoppa mer skitfilm baserat på ytterligare Halloween upplagor.Urvattnad och allmän hopplöshet präglar numera dessa filmer där man för länge sedan borde ha ryckt ur den livsuppehållande strömsladden till en film som en gång bar sin fana högt men där man nu drar samma fana rakt ner i skiten i och med dessa mediokra uppföljare.
Halloween II - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Universal Soldier - Regeneration :

Jean-Claude Van Damme borde ha fortsatt med sitt knarkande istället för att plåga resterande del av befolkningen med denna smörja.
Där även en före detta bra skådis som Dolph Lundgren rasat ner till B-films nivå och uppenbart trivs i detta filmskikt när allt som numera kommer från denna Dolph uppenbart är skit.Att man då försöker mjölka den tidigare bra Universal Soldier med dessa knasiga uppföljare utan varken kvalitet eller innehåll är bara för mycket rent ut sagt.
Universal Soldier : Regeneration - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

44 Inch Chest :

Höjden av smaklöshet får man leta efter i 44 Inch Chest.En handling som får en att somna redan i inledningen och där tidigare bra men numera åldrade skådisar gjort ett rejält klavertramp bara genom att medverka i denna rulle.Slutomdömmet blir kort och gott , lägg er ner och bara dö gubbdjävlar och ta regissören med er.
44 Inch Chest - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Defenders Of Riga / Rigas Sargi :

En otroligt bra film om man letar efter något riktigt värdelöst.
Tänk att man kunde misslyckas så kapitalt med Defenders Of Riga som behandlar Litauens kamp för självständighet.Inte undra på att Litauen är bankrutt än idag med denna filosofi.Filmen börjar med en massa dialoger mellan skådespelarna i handlingen och när man väl kommit till mitten av Defenders Of Riga fortsätter dessa malande dialoger med extremt små avbrott för någon form av action.När så slutet på Defenders Of Riga närmar sig och dialogerna nu fortfarande rullar på utan vidare handling är det bara att konstatera att denna film är ett riktigt stolpskott alla kategorier.Fy fasiken för denna film och för en stunds genomusel Litauisk historia.Bläää.
Defenders Of Riga / Rigas Sargi - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

The Soloist :

Oavsett vilket betyg man än gett The Soloist på t ex IMDb så är det här mediokert berättat där all form av känsla saknas och mer tycks vara tvångsframställd för att efterapa andra liknande klart mycket bättre filmer i samma genre.Robert Downey Jr måste antingen ha varit drogad eller stupfull när han gick med på att medverka i denna skitfilm som borde frysas ner och sparas till eftervärlden som ett varnande exempel.Undvik denna är det enda man kan säga om The Soloist om du nu har sett andra klart mycket bättre filmer om mänskliga tragedier.
The Solist - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Frozen River :

Tröttande film om en kvinnlig blattesmugglare som misslyckas med det mesta samt sitt eget liv rent generellt oavsett hur hon än gör i en egendomlig drama film som förmodligen bara roar sopstationen som säkert fått mycket mer att göra när denna rulle förmodligen redan skapat ett mycket stort sopberg.Kul att någon fick glädje av Frozen River med andra ord mer än filmbolaget som redan tycks ha varit framme och röstat fram eländet på IMDb med tanke på den höga poängen.
Frozen River - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Where The Wild Things Are :

Miserabelt skit som närmast liknar ett misskyckat B-films projekt.Undrar om man tänkte efter överhuvudtaget när man drog igång denna filmning eller om man satt och rökte brass och ryggdunkade varandra i en tro att man producerat den första filmen någonsin.Ta dig i brasan Spike Jonze och sök arbete som undehållningsdödare.
Where The Wild Things Are - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

A Serious Man :

Genomkorkad komedi om hur det är att vara Jude.Man vrider sig av smärta när eftertexterna rullar upp och undrar om man missade något i filmen när allt man sett är fullständigt hopplöst i alla filmkategorier.Häng upp DVD / Blu-ray skivan i fönstret istället som en trevlig solreflekterare för det är det enda A Serious Man duger till.Bläää ...
A Serious Man - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Twilight / New Moon 1 & 2 och eventuellt fler uppföljare :

Mediokert skit som trots ca två timmars speltid om vampyrer och varulvsvargar inte frambringar mer än en stor gäspning.Filmen är definitivt gjord enbart för små fjortonåriga tjejer som precis står i gränslandet för sin egen pubertitet där allt som är sött och gulligt likt ett bolibompa land på t ex Ikea är dagens höjdpunkt.Att man inte lyckades få in en mer spännande handling i dessa filmer är helt obegripligt där jag rekommenderar regissören att inför nästa eventuella uppföljare hämta material från närmsta sopstation så man inte avviker allt för mycket från nuvarande filmer.
Twilight / New Moon - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

After Life :

Hur man tänkte här och framförallt hur man lyckades med konststycket att få med en bra skådespelare som Liam Neeson i detta genomruttna elände till film är definitivt en gåta.Att Christina Ricci däremot medverkar är ingen överraskning när hon de senaste åren haft en fenomenal förmåga att ställa upp i diverse misslyckade filmprojekt.Som sagt, glöm detta elände till rysare och spendera dina filmpengar på något helt annat i detta fall.
After Life - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Killers :

Filmen Killers var död innan den ens var färdig.Lika lite humoristisk som att studera en döende snigel på en motorväg och samtidigt inbilla sig att det ska vara tyst runt denna döende snigel.Den trevar runt i sitt eget filmfack precis som om den var totalt vilsen och inte riktigt visste var den hörde hemma.Jag har däremot en snabbare lösning på detta problem.Skjut regissören.
Killers - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Unrest :

Tyvärr så är Unrest ännu ett av de mediokra och otaliga försöken att göra en rysare utan något direkt innehåll.Denna gång använder man sig av ett lik som ska obduceras för läkarestuderande och sedan så blir det inte så mycket mer än en massa springande fram och tillbaka i handlingen.Förmodligen mer spännande att sätta fyr på Tv soffan och fundera på vilket som varar längst, Unrest eller Tv soffan !?.
Unrest - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Slipstream :

Så obotligt korkat så man tar sig för pannan och undrar hur hela detta projekt egentligen lyckades nå ett såkallat färdigt stadium.Trodde aldrig att man skulle få se en suverän skådespelare som Anthony Hopkins i något så misserabelt som Slipstream där jag nu är övertygad om motsatsen, tyvärr.Vad du än gör, håll dig borta från denna rulle och om du av misstag betalt för att få se eländet så har du min ödmjukaste sympati i sorgens stund.
Slipstream - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Bikini Girls on Ice :

Bara genom att döpa filmen till Bikini Girls on Ice måste ju säga något om regissörens låga iq rent generellt.Att man sedan missuppfattat totalt hur en rysare är uppbyggd för att framkalla någon form av spänning behöver vi kanske inte ta upp här i och med den flummiga film titeln.Men att man på fullt allvar ändå inbillar sig att en film liknande denna med ett gäng fjollor enbart klädda i bikini som hoppar omkring i handlingen och som sedan faller offer för en mördare är säkerligen bortom all känd vetenskaplig förklaring.

Som straff för de inblandade i denna produktion föreslår jag ett nackskott till filmteamet och 48 timmars vistelse (ute) i Antarktis för fjollorna i sina baddräkter utan någon form av möjlighet till tidigare frigivelse för gott uppförande.
Bikini Girls on Ice - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Solitary Man :

Det enda som är bra med filmen Solitary Man är inledningsmusiken från Johnny Cash.Resterande är tvärr bara bedrövligt i massupplaga.Michael Douglas tycks ha gått på pumpen rejält med sitt framträdande i denna rulle som har en totalt intetsägande handling seg som det segaste klister.Håll dig borta från detta elände till undehållningsdödare.Att Solitary Man sedan för stunden innehar ett relativt högt betyg på t ex IMDB säger väl bara att om en känd skådis medverkar så verkar en majoritet av rövslickare köpa hela konceptet oavsett slutresultat.
Solitary Man - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Cop Out :

Misserabelt skit som ska föreställa humor.Finns ju betydligt roligare och mer fartfyllda polis filmer i denna humor genre som slår Cop Out på fingrarna ett flertal gånger.Frågan är vad Bruce Willis gör i denna smörja tillsammans med en sunkig skådis som Tracy Morgan.Nä, lämna in filmen på reklamation och säg att något är nog inte riktigt rätt med Cop Out.
Cop Out - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

The Other Guys :

Rolig, nä inte det minsta.Allmänt fjantig, skrikig och tröttande, definitivt.Om man nu ansåg att denna rulle var färdig för publik så hade man så fel som man bara kan ha i dessa filmsammanhang.
Rena skiten och inget annat.Ännu ett misslyckande där man fått för sig att om man bara kan få med ett antal kända skådespelare i sin produktion så kan man klanta till det från början till slut utan minsta hänsyn till eventuella tittare.Min rekommendation är att regissören börjar om från början med sin karriär och använder en super åtta kamera på någon sunkig bakgård där den slutliga filmen kan visas upp för eventuella stackare som gav den bra betyg på IMDb.
Glöm denna film eller begär att få pengarna tillbaka.
The Other Guys - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

The Last Seven :

Är då filmen The Last Seven bra !?.Nä, det är den definitivt inte.
Den skulle ha varit långt mycket bättre om man bytt ut hela handlingen samt regissören men då hade vi förmodligen fått en helt ny och bättre version av The Last Seven som bara haft titeln gemensamt med detta katastrof experiment.Undvik eländet om du inte har en och en halv timme att slösa bort av ditt liv.
The Last Seven - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

30 Days Of Night Dark Days :

Detta är en riktigt usel film i konsten med att totalt misslyckas med en uppföljare till 30 Days Of Night som för övrigt var en mycket bra film som vi tidigare recenserat här på Pelles Reality.I 30 Days Of Night Dark Days försöker man i handlingen inbilla tittaren att denna uppföljare har något att göra med sin föregångare med tillbakablickar på originalet vilket den inte har det minsta.
Ungefär som att jämföra svart och vitt och påstå att de är lika.
En katstrof med andra ord i dessa filmsammanhang där man försöker höja sin egen version på andras bekostnad.Undvik denna film och du har samtidigt sparat både pengar och undvikit ett dåligt humör.
30 Days Of Night Dark Days - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Eat Pray Love :

Först blir man något förvånad och sedan utbryter en mystiskt frågande tystnad medan Eat Pray Love spelas upp på storbildskärmen.Vad är detta och varför hoppade en suverän skådespelare som Julia Roberts på detta miserabla projekt till film.
För detta är inget annat än rent mentalt skit i ca två timmar som egentligen inte handlar om något.Möjligt att den kära Julia Roberts börjat droga eller blivit övertalad av en alltför fet lönecheck.

Jag föreslår att man skriver direkt på omslaget att om du inte har ca två timmar att slösa bort av ditt liv på exakt ingenting så ska du definitivt inte se denna sörja till film.Nästa gång så föreslår jag en ännu högre lönecheck till Julia Roberts om hon gör en ny totalt värdelös film där hon från början till slut spelar en naken före detta intressant skådespelare som tappat gnistan totalt.Bläää ...
Eat Pray Love - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Sektor 236 Tors Vrede :

En svensk science fiction film som tagit hela B-films genren till en helt ny nivå på det sämre hållet.Något mer urbota korkat i filmväg måste vara svårt att uppnå där samtliga inblandade i produktionen borde skämmas rejält och helt klart överväga ett snabbt byte av sin karriär.Exportera denna film till omvärlden och jag är garanterat säker på att svensk filmhistoria nått sitt definitiva slut.Så värdelöst som det bara kan bli plus lite till och du kan möjligtvis föreställa dig det menlösa med att överhuvudtaget skriva mer om detta skit som ska föreställa svensk film år 2010.
Sektor 236 Tors Vrede - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Dinner for Schmucks :

Otroligt korkad komedi där man misslyckats med det fundamentala i en komedi, att vara rolig.Måste vara tragiskt för en annars bra skådespelare som Steve Carell att medverka i denna fars till film som passar bättre som bränsle i kaminen vid kallare årstider.Om du nu tyvärr sett denna film så har du mina djupaste sympatier över en förlorad stund i livet till ingen som helst nytta.
Dinner for Schmucks - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Handsome Harry :

Rena rama skiten och inget annat.Den enda stunden Handsome Harry lyser upp är när Steve Buscemi medverkar under ca fem minuter i denna film.Resten är segt som tuggumi där tiden rinner iväg utan att man ens försökt att få Handsome Harry intressant på minsta lilla sätt.Det mest roande är däremot när eftertexterna släpar sig fram om man nu står ut så pass länge för då vet man åtminstone att plågan är över.
Handsome Harry - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

The Hunter :

Turkisk film är ju inget man direkt är bortskämd med men tyvärr visar sig The Hunter sakna det mesta som gör en film sevärd.Må så vara en viss kulturell skillnad i hur man framställer dessa filmer i Turkiet jämfört med övrig västproducerad film där den gott kunde stannat kvar i detta Turkiet för all framtid för att undvika ett plågsamt försök till undehållning.Släng skiten om du nu av någon anledning redan kommit över The Hunter så undviker du en stor irritation och ilska om du av någon outgrundlig anledning lyckas se den till slutet.
The Hunter - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Outcast :

Menlöst i mångfald så det både räcker och blir över om en varulv som hemsöker en mindre ort på Irland i nutid.James Nesbitt måste ha blivit hotad till livet för att ställa upp i denna film med en för stunden löjligt hög IMDB rankning på 7,3.Det hjälper tyvärr inte "Outcast" det minsta för det är och förblir en skitfilm från början till slut i all evighet.Fråga din lokala filmuthyrare om de har denna rulle hemma och lämna butiken med ett gigantiskt gapflabb.
Outcast - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Black Swan :

Den före detta Star Wars prinsessan Natalie Portman har gått och blivit balettdansös i filmen Black Swan och man undrar varför när handlingen skulle kunna vara hämtad från vilket scenario som helst i denna filmväg men där man nu uppenbart valt att göra det med en balettdansös.Tragiskt så det räcker till och blir över om en ung kvinna som vigt hela sitt liv åt denna balett samtidigt som hon upptäcker att det uppenbart även finns konkurrenter samt en småkåt balett administratör i ledande ställning som mer ser ut som om han gick omkring med ett järnspett i de bakre regionerna.

Mer än så blir det inte i Black Swan oavsett när du börjar titta så nu när du vet detta så reklamera skiten omgående om du haft oturen att få hem filmen.Ja och så var det ju det där höga IMDb betyget som Black Swan nu ståtar med.Förmodligen framröstat av samma individer som gillar att se ren skit men inte begriper bättre.
Black Swan - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Ghosts Dont Exist :

Fy bubblan vilket skräp rent ut sagt.Vad är poängen med att producera detta skit och sedan inbilla sig att det får kallas för spelfilm !?.Dålig handling, dålig rekvisita, dåliga skådespelare och ett lika dåligt manus.Kräv pengarna tillbaka om du betalt för att få se Ghosts Dont Exist.
Ghosts Dont Exist - IMDB

-------------------------------------------------------------------------

Battle Los Angeles (SyFy versionen).

Det är både tragikomiskt och smått bisarrt att se produktionbolaget SyFy ge ut en identisk filmtitel som Sony Pictures vid närmast exakt samma tidpunkt.Allt har naturligtvis sin förklaring i att helt enkelt lura en del av tittarna till SyFy versionen av Battle Los Angeles när säkert ett antal tittare lär tro att det är denna version som nu gäller och på så vis komma över lite av pengarna i detta projekt som Sony Pictures lagt ner på den sevärda versionen.

B-filmen som nu SyFy släppt med Sony Pictures likvärdiga titel, Battle Los Angeles är så dålig så det både räcker och blir över på alla håll.En katastrof helt enkelt från början till slut.Finns kort sagt bara en sak att göra i detta fall om du nu fått hem filmen i tron att det är Sony Pictures versionen genom att begära pengarna tillbaka och skicka ett vänligt formulerat brev till SyFy och högaktningsfullt be dom DRA ÅT HELVETE.
Battle Los Angeles (SyFy versionen) - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Mothers Day :

Här har man fått det mesta i grundkonceptet helt rätt och ändå så förstör man handlingen totalt med den ena dumheten efter den andra.Hur tänkte man om man nu tänkte överhuvudtaget när Mothers Day mot slutet mer påminner om en parodi på sig själv i denna filmgenre.Ledsamt och samtidigt tragiskt att man saboterat något som kunde blivit så himla bra.Omskola regissören så vi slipper se mer av detta lidande i konsten att misshandla ett bra manus.
Mothers Day - IMDB

--------------------------------------------------------------------------

Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag 21 februari 2008

Film : Awake (2007).

Hayden Christensen/Clay Beresford är en man i sina bästa år och driver ett företag som omsätter hundratals miljoner årligen.Bara ett stort problem.Clay har ett hjärtfel och tvingas genomgå en hjärttransplantation som han känner en stor tveksamhet inför där Clays mor Lena Olin/Lilith Beresford inte gillar Clays val av hjärtkirug.

Något som visar sig vara mycket riktigt då denna hjärtkirurg tillsammans med Clays fru Jessica Alba/Sam Lockwood har tänkt avrätta Clay som ett olyckligt dödsfall på operationsbordet för att komma åt Clays förmögenhet.Som om allt detta nu inte var nog så visar det sig samtidigt att Clay är vid medvetande under hela denna operation och ingen,absolut ingen märker att Clay till sin fasa hör vartenda ord om sin egen död.

Awake Torrent

Awake YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Awake IMDB

Awake Wikipedia

Awake Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : War of the Worlds (2005).

Det tog tid.Lång tid innan uppföljaren till originalet
War of the Worlds 1953 fick sin modernare uppföljare i
War of the Worlds 2005.Och det var förmodligen värt denna väntan då uppföljaren blev minst lika bra och ibland även bättre.
Tom Cruise/Ray Ferrier lever i denna nya version som frånskild hamnarbetare och tar dagarna som de kommer i sin egen lyckliga värld ända tills den dagen vad som verkade vara ett enormt åskväder rullade in över detta samhälle.

Vad detta åskväder bestod av skulle med andra ord förändra vår syn på dessa Aliens en gång för alla när de drog fram i sina gigantiska maskiner och skördade människorasen som fallfrukt.Att sedan en lysande skådespelare som Dakota Fanning/Rachel Ferrier spelar dotter till Ray gör ju inte saken sämre med sin enorma talang som den skådespelare hon nu är och även visade i War of the Worlds med diverse underfundiga komentarer.En bra och rent ut sagt mycket bra SF film om man nu eftersöker någorlunda fart och spänning i dessa filmer med lika bra handling.

War of the Worlds Torrent

War of the Worlds Torrent

War of the Worlds YouTube bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


War of the Worlds IMDB

War of the Worlds Wikipedia

War of the Worlds Wikipedia

War of the Worlds Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Utvandrarna 1971/Nybyggarna 1972.

Tror jag har sett Utvandrarna/Nybyggarna ett antal gånger under årens lopp då dessa filmer fortfarande fångar en om man ska tolka Sverige på ett sätt som aldrig för varit så nära sanningen man kan komma om vilka vi är som i generationer av Svenskar tillbaka som stått med båda fötterna i den Svenska myllan så borde ju Wilhelm Mobergs Utvandrarna/Nybyggarna komma på en klar första plats.
Lika mycket som nya generationer av invandrare och urbefolkning i länder som Amerika begärs kunna konstitutionens viktigaste delar så borde nya och gamla Svenskar få en inblick i hur detta land en gång var på gott och ont så lång bort från pizza,dator och mobiltelefons generationerna man bara kan tänka sig.

Vi svalt och for många gånger bedrövligt illa i det gamla Sverige där rättigheter för den lilla medborgaren var som att försöka fånga sanningen direkt ur tomma luften.Omöjligt med andra ord.Många var också Svenskarna som övergav sina små torp i ren desperation för att slippa svält och förnedring av överheten och emigrerade till det relativt nya landet Amerika som lockade med guld och gröna skogar långt,långt borta från vårt gamla hemland.Det är inte svårt att förstå att de var många som sa adjö till nära och kära som de aldrig mer återsåg när de reste till Amerika som hägrade som ett paradis i fjärran.Som sagt,landet Sverige var en gång i rent bedrövligt skick och byggdes efterhand upp av generationer av Svenskar och invandrare till en välfärd vi var stolta över och hade all rätt i världen att vara glada över.

Något som man idag kan se håller på att försvinna igen då mycket vill ha mer gänget både i Svenska regeringar och stora företag håller på att urholka systemet igen till det vi en gång flydde ifrån.Fattigdom och misär.Så ta en titt på Wilhelm Mobergs klassiska och helt suveräna Utvandrarna/Nybyggarna där Max von Sydow/Karl Oskar Nilsson och Liv Ullmann/Kristina Nilsson kämpade tappert för sina rättigheter och överlevnad i ett svunnet Sverige och begrunda det som varit och detta som vi nu aldrig mer vill ha tillbaka.Där drängar och pigor som bla Eddie Axberg/Robert Nilsson och Pierre Lindstedt/Arvid krökte rygg i storbondens Sverige.

Fattigdomen och förnedringen där arbetaren stod med mössan i hand och frågade om han/hon fick stanna en dag till på sitt arbete bland en överhet som även idag spelar på ostämda strängar.Det gäller bara att lyssna med rätt öra bland denna överhet som gärna vill att du rättar in dig i ledet samtidigt som de sätter sprätt på kapitalet till det vi alla varit med och byggt upp.Kan tyckas vara hårda ord men som sagt den som glömmer vilka vi var och är har förmodligen också missuppfattat vår kommande framtid.

Utvandrarna Torrent

Nybyggarna Torrent

Scen från Utvandrarna från YouTube bakom bilden.
I denna scen kan man bla se Karl Oskar och Kristinas dotter dö efter att ha ätit osvälld gröt som sprängde sönder tarmarna som hon åt i smyg i ren hunger.
Image Hosted by ImageShack.us


Utvandrarna IMDB

Nybyggarna IMDB

Utvandrarna MimersBrunn

Utvandrarna Wikipedia

Nybyggarna Wikipedia

Utvandrarna Wikipedia (Engelsk version The Emigrants)

Nybyggarna Wikipedia (Engelsk version The New Land)

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag 20 februari 2008

Film/TV Serie : Knight Rider (2008).

Och så var den talande bilen tillbaka på landsvägen för nya uppgörelser med gangstrar av alla de slag.David Hasselhoff/Michael Knight med sin talande Pontiac Firebird som hade namnet Kitt i
1982 års version är nu utbytta till föraren Justin Bruening/Mike Traceur där Kitt fått axla rollen i en mer potent Ford Shelby GT500KR Mustang.Temat är som sagt det samma som i 1982 års upplaga men i 2008 års version där den första pilot delen är i normal långfilmslängd så märks det ju naturligtvis att tidens tand har finjusterat denna modernare version av Knight Rider ytterligare.

Sedan så kan man ju fråga sig hur lämpligt det nu är att ha samma blinkande motorhuv i denna nya version som mer gör att det hela fortfarande påminner om en förvuxen leksaksbil.Men som sagt,det var ju detta som bla gjorde bilen Kitt till vad den nu var och uppenbart fortfarande är även om där förmodligen är fler hästar under huven i den nya Mustangen.Sevärd för alla Knight Rider fans med andra ord.

Knight Rider 2008 Torrent

Knight Rider 2008 Torrent

Knight Rider 2008 Torrent

Knight Rider YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Knight Rider 2008 IMDB

Knight Rider 2008 Wikipedia

Knight Rider 2008 Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Mannen på Taket (1976).

Även om Svensk film i ett litet filmland gör så gott den kan med sin produktion så har även Sverige haft stunder av filmisk lycka och ett av de ögonblicken måste ju ha varit i Mannen på Taket.Karl Gustav Lindstedt spelar polisen Martin Beck som är på jakt efter en sinnestörd person som avrättat en patient som visade sig vara polis på ett mycket grovt sätt inne på Sabbatsbergs sjukhus där denna mördare sedan förskansat sig uppe på ett höghustak i Stockholm.

Något som nu visade sig vara allt annat än lätt gjort att hantera när denna mördare börjar skjuta prick på allt och alla samtidigt som man kämpar med korrupta poliser som hellre slog innan de talade och en skräckslagen Stockholmsbefolkning under denna mans beskjutning.En väl berättad historia med ett flertal nu avlidna skådespelare när de verkligen gjorde bra rollprestationer i Svensk filmhistoria.Ett måste för filmintresserade med Karl Gustav Lindstedt och den suveräna talang han nu hade i sina filmer.

Mannen på Taket Torrent

Mannen på Taket YouTube Inspelningsscen bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Mannen på Taket IMDB

Mannen på Taket Wikipedia

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : All The Kings Men (2006).

(Uppdaterad 2/6 - 2008)

Suverän film om myglande och korrupta politiker som glömt sitt syfte och slagit in på en mer eller mindre kriminell bana med lagen i ryggen som de själva ofta varit med och skrivit.
I All The Kings Men ser Sean Penn/Willie Stark hur livet i Louisiana förfaller för den enskilde medborgaren när dessa myglande politiker spelar sina egna spel.Men den dagen en skola brinner upp och barnen dör och blir skadade pga uteblivet brandskydd försakat av dessa politiker får Willie Stark nog och bestämmer sig för att själv kandidera till nästa val i området.

Nu är detta ju inte så lätt när dessa myglande politiker redan talar sitt eget språk och inte ser med blida ögon på nykomlingar som vill riva upp det gamla systemet samtidigt som Willie Stark på sin kampanj turne får passa sig för att inte bli det han håller på att bekämpa.En korrumperad politiker med andra ord.Mycket bra film med en färgstark Sean Penn där även stjärnor som Jude Law,Anthony Hopkins och Kate Winslet medverkar och som visar det många av oss redan vet,att vi är styrda av politiker som struntar totalt i den enskilde medborgaren.

All The Kings Men - Torrent

All The Kings Men - Torrent

All The Kings Men - Torrent

All The Kings Men - Torrent

All The Kings Men - Torrent

All The Kings Men HalaVideo Trailer.
Image Hosted by ImageShack.us


All The Kings Men - IMDB

All The Kings Men - Wikipedia

All The Kings Men - Hemsida

Discshop.se

Megastore.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

tisdag 19 februari 2008

Film : A.I. Artificial Intelligence (2001).

(A.I. Artificial Intelligence Uppdaterad 15/1 - 2009).

Allt roboten Haley Joel Osment/David ville var att få bli en riktig människa.I en avlägsen framtidsvärld har dessa mänsklighetens tjänare,(mechas) blivit så perfekta så att deras egen existens har börjat ifrågasättas av dessa robotar som många gånger blir skrotade när en ny modell dyker upp.David är en elva årig robot som flyttar in hos en familj för att ersätta en avliden familjemedlem.Det dröjer naturligtvis inte alltför länge innan problemen dyker upp när David inser att han inte är som människor men helst av allt i världen skulle vilja bli en människa.

Utfryst och slutligen övergiven av denna familj längs en landsväg tillsammans med sin enda vän robot teddybjörnen Teddy träffar han på roboten Jude Law/Gigolo Joe som tar David under sitt beskydd samtidigt som det ultimata letandet efter att en gång för alla bli en riktig människa tar sin början där fantasin inte har några gränser och framtiden ibland kan ta oanade vändningar när David visade sig vara den sista som kunde föra människans talan långt in i framtiden.Vacker och samtidigt tragisk berättelse om det vi alla vill ha.Ett riktigt liv.

A.I. Artificial Intelligence - Torrent

A.I. Artificial Intelligence - Torrents

Discshop.se

Megastore.se

A.I. Artificial Intelligence Trailer HalaVideo.
Image Hosted by ImageShack.us


A.I. - IMDB

A.I. - Wikipedia

A.I. - Hemsida

Om Filmen eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ btdig.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : The Pianist (2002).

(Uppdaterad 26/5 - 2008)

Angående den tidigare postningen om den detaljrika drama dokumentären Auschwitz – The Nazis and the Final Solution
så sägs det att när man har det som bäst så tanker man i regel inte på det.Livet med andra ord.Hur då dessa människor genomled och kände sig under sina sista år i fångenskap i olika ghetton och koncentrationsläger runt om i de Nazi kontrollerade delarna av Europa under Andra Världskriget är ju helt omöjligt att ens försöka att förstå mer än att lidandet måste ha varit av en ofattbar natur.

Påstådda vuxna människor som förödmjukade andra vuxna både psykiskt och fysiskt på de mest grymma vis för att de hade en felaktig religion eller tillhörde fel folkras där dessa barn ibland svårt sjuka forslades bort och avrättades på plats genom att man höll dom i benen samtidigt som man krossade skallen på dessa barn mot ett lastbilsflak får ju en att undra hur och varför inget gjordes av omvärlden under en stor del av denna tid när så många miste livet och signalerna om vad som skedde var glasklara.Nu stoppades ju dessa folkmord i och med att Nazi Tyskland slutligen kapitulerade med en Nazi ledare vid namn Hitler som själv smög ner i en bunker och tog livet av sig år 1945.

The Pianist är en sådan historia med verklighetsbakgrund om Adrien Brody som spelar den Polske musikern Wladyslaw Szpilman i 40 talets ockuperade Polen och de vedermödor han upplevde från den dagen Nazi Tyskland marscherade in fram tills befrielsen kom när de Engelska,Amerikanska och Sovjetiska styrkorna intog ett kapitulerande Tyskland.Szpilman miste allt han ägde och allt han höll kärt i detta krig där vänner och anhöriga var som bortblåsta från Jordens yta efter kriget,avrättade i sin tur i någon koncentrationsläger gaskammare och uppeldade i en snabbkremering på samma plats.

En film som förmodligen inte lämnar någon oberörd med normal tankeverksamhet och som gör efterlevande påminda om vad som hände och framförallt anledningen till dessa bestialiska dåd i historien när de som var på plats redan börjat försvinna pga hög ålder.Ett mästerverk och inget annat av Roman Polanski.

The Pianist - Torrent

The Pianist - Torrent

The Pianist - Torrent

The Pianist - Torrent

The Pianist YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Pianist - IMDB

The Pianist - Wikipedia

The Pianist - Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag 18 februari 2008

Film : Pulse (2006).

I en nära framtid tillverkas ett datorvirus som får dagens att blekna radikalt.När så en datorintresserad person med hacking kunskaper en dag lyckas komma åt detta virus i ren nyfikenhet och mister kontrollen över viruset förändras den värld som vi känner till när de flesta elektriska föremål får liv som är styrd av ren ondska.

Viruset suger i sig allt levande i organisk väg när den tar över vår dagliga tillvaro med ett samhälle i rent kaos där t ex vanliga hemdatorer,sjukhusutrustning mm blir som besatt och trafikflygplan störtar till marken helt okontrollerbara efter att viruset konsumerat livet hos människan.Det enda som tycks hjälpa är att dumpa all form av elektrisk utrustning och fly så långt bort som möjligt från det moderna samhället.

Pulse Torrent

Pulse YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Pulse IMDB

Pulse Wikipedia

Pulse Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Caligula (1979).

(Uppdaterad 24/1 - 2010).

Att även stora imperium faller för eller senare är väl det Romerska imperiet ett bevis på som hade de mest skilda ledarna man kan tänka sig.En av de grymmaste däremot måste ha varit Caligula som höll på att bringa hela Rom till slutgiltig undergång om man nu inte avsatt honom i världshistorien genom ett väl arrangerat mord.
I Caligula från 1979 spelar Malcolm McDovell rollen som den Romerske kejsaren Caligula som med sina sexuella fantasier och mördande ideer satte hela Rom i en nervös tillvaro.

Filmen är en lättare blandning av pornografi och drama om Caligulas sätt att styra sitt land precis som det var i verkligheten.Caligula avrättade precis alla som inte föll han i nåder efter sin fars död där han även gjorde sin syster gravid,hade samlag med vem som föll honom in även om det skedde mitt på en öppen gata och lät även Roms soldater ibland ha samlag med högt uppsatta regeringsmedlemmars familjer i ren dårskap för att visa sin vridna makt där han då och då skickade dessa regeringsmedlemmar till Romerska bordeller som sexslavar.

Att högt uppsatta personer i ledande ställning om och om igen spårat ur är världshistorien ett bevis på där man ibland undrar hur mänskligheten fungerar när man inte stoppat dårskapen i tid.Caligula är värd att se då den visar det Romerska imperiets största felsteg,Caligula med andra ord om man nu tål film pornografi där Caligula t ex efter ett bröllop skulle ge brudparet sina lyckönskningar och våldtog både bruden och brudgummen på sitt skrivbord.

Caligula - Torrentz

Caligula - Torrent

Caligula - Torrent

CDON.COM

Caligula - Trailer.
Image Hosted by ImageShack.us


Caligula - IMDB

Caligula - Wikipedia

Om Filmen eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ Mininova

Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag 17 februari 2008

Film : The Fountain.

Sällsam och vacker historia om det vi alla får till låns en kort stund.Livet med andra ord.The Fountain börjar i Syd Amerika där de Spanska Conquistadorerna tror sig ha hitta livets träd som även nämns i den kristna bibeln där gud efter att Adam och Eva röjt kunskapens träd lät gömma undan detta livets träd på hemlig ort.Samtidigt berättas bla en historia i The Fountain om en läkares kamp,Hugh Jackman/Tom som försöker att hitta ett botemedel till sin cancer sjuka fru,Rachel Weisz/Izzi innan det är för sent och den plåga vi ibland ställs för när vi ser nära och kära för evigt försvinna bort.

Ingenting tas så för givet som livet när stunderna är som bäst.
Först när vi inser hur värdefullt detta liv är många gånger i samband med t ex sjukdom blir vi hänförda och smått fanatiska i att hålla denna livslåga igång.Varje människa är sitt eget universum i sitt eget kosmos den tid det varar i dessa liv något som denna film förmodligen förmedlar bra beroende på hur vi tolkar detta liv vi nu har fått.En vacker och samtidigt tragisk film om det vi aldrig kommer undan.Slutet på livet.

Ingen Action film som anges på TankaFett men däremot en SF/Drama film.
The Fountain Torrent

The Fountain YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


The Fountain IMDB

The Fountain Wikipedia

The Fountain Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Film : Equilibrium.

I en hårt kontrollerad framtidsvärld där man efter mängder av krig och allmänt förfall ansåg att människans känslor var ett allt för stort problem i det dagliga samhället så förbjöd man dessa känsloyttringar oavsett om det var sorg,glädje eller kärlek med en ny medicin som folket injicerades med.Christian Bale/John Preston är en av regeringens bästa agenter som håller koll ute på fältet så att denna nya ordning ska fungera när underjordiska rörelser hela tiden stöter på för en revolution.

Detta hårt styrda samhälle fungerar till den dag John själv råkar få dessa sedan länge kontrollerade känslor att vakna upp hos sig själv där han slutligen inser att man inte kan strypa mänskligheten för vad den nu är genom att förneka en av våra största talanger,känslorna där denne John ansluter sig till denna underjordiska rörelse för att en gång för alla störta denna hårda framtidsregering.Bra film med lika bra skådespelare.

Equilibrium Torrent

Equilibrium YouTube Trailer bakom bilden.
Image Hosted by ImageShack.us


Equilibrium IMDB

Equilibrium Wikipedia

Equilibrium Hemsida

Discshop.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Music : Pelles X File - Stop The RockX.

Bara för att min lilla söta kvinna får mig att Rocka loss varenda dag.
Tack och en JÄTTEKRAM.

Lite problem med bredden som tycks ändra sig när den blir uppladdad på YouTube.
Nåja,man lär sig något varenda dag var det någon som sa !?.

Image Hosted by ImageShack.us


Läs även andra bloggares åsikter om ,