lördag 1 augusti 2009

Irreversible - The Uncut Version (2002).

(Uppdaterad 24/1 - 2010).

Angående de tidigare filmerna på denna webbsida om film av alla de slag där de två senaste i film kategorien (kontroversiella filmer) Romance X och Thriller - A Cruel Picture möjligtvis kan ses som stötande beroende på betraktare faller dessa två platt till marken vid en jämförelse med den Franska Irreversible som kom så sent som 2002 där det sexuella våldet trappats upp till en närmast skrämmande nivå.Men så blev ju Irreversible också i det närmaste bannlyst i många länder när det ansågs att detta var betydligt mer än vad den vanlige genomsnittstittaren skulle kunna ta till sig i filmväg utan att bli mer eller mindre mentalt skadade.

Det som var orsaken till detta var framförallt två scener som fick folk att äcklade protestera högljutt till filmbolaget där Albert Dupontel / Pierre slår sönder ansiktet på en kund i en nattklubb för homosexuella med en brandsläckare så att kranium och hjärna sakta rinner ut över golvet samt vådtäktsscenen i en gångtunnel där Monica Bellucci / Alex blir våldtagen analt av gärningsmannen
(Le Tenia) i en långsam och utdragen process där Alex slutligen blir misshandlad grovt genom sparkar och slag och får sitt huvud dunkat mot golvet.

Som du kanske förstår var detta mer än vad många kunde ta in och varningsstämpeln lyste klart röd om Irreversible runt om i världen.Fixar du nu detta så är faktiskt Irreversible en bra film med en lika bra handling på jakt efter denna fridstörare i Paris.
Därav det höga betyget på t ex IMDB.

Irreversible - Torrentz

CDON.COM

Irreversible - X scener Pelles Reality.
(Tål du inte X klassad film kör absolut inte denna Trailer som innehåller de omtalade scenerna det handlar om).


Irreversible - IMDB

Irreversible - Wikipedia

Om Filmen eventuellt inte hittas prova följande Torrent Webbsidor :

The Pirate Bay ___ Torrentz ___ Mininova

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Har bara hört talas om rullen men måste säga efter att ha sett ovanstående att den verkar ju vara mer än lovligt brutal.Förmodligen inget för de som inte har alla hönsen hemma och kan skilja på rätt och fel.

    Tobbe

    SvaraRadera
  2. Ur ren kulturell synpunkt går det garanterat tio böcker på varje film ifråga om ren känsla från den som betraktar dessa filmer rent känslomässigt.Somliga har lägre tolleransnivå än andra med dessa mer eller mindre ifrågasatta filmer och gör kanske bäst i att undvika dom för sin egen skull.Ha en bra dag. :)

    SvaraRadera